Deltag i konkurrencen om at få et smykke med i Statens Kunstfonds smykkesamling. Bådarmbånd af Jytte Kløve, Foto: Katrine Worsøe

Smykkekonkurrence

Med en ny konkurrence inviterer Statens Kunstfond for første gang alle talenter til at byde ind med deres bedste ideer til nye smykker til Kunstfondens smykkesamling. En jury vil udvælge tre vindere af konkurrencen.

Smykkekonkurrencen er åben for alle, og det kræver ikke en særlig uddannelse eller baggrund inden for smykkekunst at deltage. Det er muligt at gå flere sammen om et bidrag til konkurrencen. Det åbner op for, at talenter med en god idé kan samarbejde med dygtige formgivere om at realisere et smykke. Som studerende kan du også deltage, så længe du er mindst 18 år. 

Med smykkekonkurrencen afprøver Kunstfonden et nyt format. Normalt er det Statens Kunstfonds Legatudvalg for Kunsthåndværk og Design, som udvælger og indkøber allerede eksisterende smykker til smykkesamlingen. Men med konkurrencen kan alle talenter få mulighed for at ansøge med en idé, der bliver udvalgt, realiseret og indkøbt til smykkesamlingen. 

”Danmark er fuld af kunstnerisk talent på tværs af alder, køn, baggrund og uddannelse. Derfor er vi i Kunstfonden nysgerrige efter at se, hvad der sker, når vi inviterer alle disse talenter til at byde ind med nye smykker til Kunstfondens samling”, siger udvalgslederne for Statens Kunstfonds to udvalg for Kunsthåndværk og Design, Anne Damgaard og Anni Nørskov Mørch.