I Statens Kunstfonds nye smykkekonkurrence blev tre vindersmykker udvalgt til at blive optaget i Kunstfondens smykkesamling. Et af vindersmykkerne er Anna Fribergs 'Flow Necklace'. Robert Damisch.

Smykkekonkurrence

I en ny konkurrence inviterede Statens Kunstfond for første gang alle talenter til at byde ind med deres bedste ideer til nye smykker til Kunstfondens smykkesamling. Her udvalgte en jury tre vinderesmykker, som optages i smykkesamlingen den 30. november 2023.

Med smykkekonkurrencen afprøvede Kunstfonden et nyt format. Smykkekonkurrencen var åben for alle, og det krævede ikke en særlig uddannelse eller baggrund inden for smykkekunst at deltage. Det var muligt at gå flere sammen om et bidrag til konkurrencen. Formålet med det var, at talenter med en god idé kunne samarbejde med dygtige formgivere om at realisere et smykke.  

Normalt er det Statens Kunstfonds Legatudvalg for Kunsthåndværk og Design, som udvælger og indkøber allerede eksisterende smykker til smykkesamlingen. Men med konkurrencen fik alle talenter muligheden for at ansøge med en idé, der blev udvalgt, realiseret og indkøbt til smykkesamlingen. 

”Danmark er fuld af kunstnerisk talent på tværs af alder, køn, baggrund og uddannelse. Derfor var vi i Kunstfonden nysgerrige efter at se, hvad der skete, når vi inviterede alle disse talenter til at byde ind med nye smykker til Kunstfondens samling”, siger udvalgslederne for Statens Kunstfonds to udvalg for Kunsthåndværk og Design, Anne Damgaard og Anni Nørskov Mørch.