FAQ om smykkekonkurrencen

Har du spørgsmål til smykkekonkurrencen og hvordan du deltager? Så kan du muligvis finde svaret i vores FAQ.

HVAD ER SMYKKEKONKURRENCEN?

Smykkekonkurrencen er en helt ny konkurrence, som Statens Kunstfond udskriver for alle talenter som vil lave nye smykker til Statens Kunstfonds smykkesamling. Hvis du vil deltage skal du ansøge med din idé til et nyt smykke til smykkesamlingen.
Konkurrencen foregår i to runder. Først udvælger en jury seks finalister blandt alle de indsendte ansøgninger. De seks finalister modtager 20.000 kr. pr. bidrag til, inden for fire uger, at udvikle en skitse af det færdige smykkedesign. Herefter mødes juryen igen og bedømmer de seks færdige skitser. Blandt disse udvælges tre vindere som modtager 75.000 kr. pr. vindende bidrag, hvilket dækker honorar, produktion og køb af smykket til smykkesamlingen. Smykket skal herefter realiseres i løbet af seks uger. Konkurrencen afsluttes når de færdigproducerede, vindende smykker optages i Statens Kunstfonds smykkesamling i slutningen af året.

HVEM KAN DELTAGE I KONKURRENCEN?

Smykkekonkurrencen er åben for alle.
Det kræver ikke en særlig uddannelse eller baggrund inden for smykkekunst at deltage. Som studerende kan du også deltage, så længe du er mindst 18 år. Derudover skal du for at deltage have en tilknytning til Danmark, dvs. enten være bosiddende i Danmark, være født i Danmark eller have en tilknytning til den danske kunstscene.

KAN JEG DELTAGE SAMMEN MED ANDRE?

Ja, det er muligt at gå flere sammen om et bidrag til konkurrencen. Det betyder også, at hvis du sidder med en god idé, men ikke kan udføre den kan du samarbejde med en dygtig formgiver om at realisere ideen til et smykke.

HVORDAN DELTAGER JEG?

Du deltager i konkurrencen ved at ansøge med din idé til et nyt smykke til smykkesamlingen.
Du kan deltage allerede i dag og frem til ansøgningsfristen den 1. august 2023. Vi anbefaler at du læser ansøgningsvejledningen grundigt igennem, så du har helt styr på konkurrencens betingelser og hvad ansøgningen skal indeholde. 
Du indsender din ansøgning ved at trykke ansøg nu knappen i ansøgningsvejledningen

HVOR MANGE VINDER?

Der udvælges i alt tre vindende bidrag, som realiseres og indkøbes til Statens Kunstfonds Smykkesamling. 

SKAL SMYKKET VÆRE I ET BESTEMT MATERIALE?

Nej. Der er ingen krav til hvilket materiale smykket skal laves i. Men vi vil gerne have at din idé til smykket er skabt med en refleksion over materialebrug. Så beskriv i ansøgningen hvilket materiale du gerne vil lave smykket i, hvorfor og hvordan.

KAN MAN DELTAGE MED MERE END ET SMYKKE?

Dit bidrag kan bestå af ét smykke eller være en smykkeserie. Men du kan kun deltage med en ansøgning.