Den arabiske have - paradisring på jord (2008) af Pernille Mouritzen. Foto: Statens Kunstfond

Vores smykker

Statens Kunstfonds smykkeordning

Hvis du har en aktiv rolle i en offentlig sammenhæng, kan du låne et smykke fra Statens Kunstfonds smykkeordning. For smykkerne skal ud i offentligheden, hvor de kan opleves af os alle – og skabe opmærksomhed på dansk smykkekunst.

 

300 smykker

Siden 1978 har Statens Kunstfond indkøbt snørklede ringe, farvestrålende halskæder og eksperimenterende brocher til den stadig voksende smykkesamling. Samlingen består i dag af mere end 300 smykker, der er skabt af Danmarks dygtigste smykkekunstnere. 

Lån et smykke

Samlingen er en del af Kunstfondens udlånsordning – som sædvanligvis betyder, at design, kunsthåndværk og billedkunst udlånes til institutioner. Men smykker skal bæres på kroppen. Derfor oprettede Kunstfonden i 2007 udlånsordningen, så smykkerne kunne blive vist og brugt i det offentlige rum. Du kan som privat person låne de unikke smykker, hvis du har en aktiv rolle i en offentlig sammenhæng. Det kan for eksempel være, at du skal tale til et offentligt arrangment, åbne en udstilling eller deltage i en prisoverrækkelse eller lignende. 

Nyheder

Mere