Arbejdslegater for billedkunst
Frist: 04.02.2025, kl. 14:00
Arbejdslegater for billedkunstnere
Én årlig frist: I 2025 4. februar kl. 14.00.
Puljen er åben for indsendelse af ansøgninger en måned før fristen, dvs. fra 4. januar - 4. februar kl. 14.00. Bemærk, at der kan forekomme ændringer i puljen op til dette tidspunkt.
Læs hele puljen igennem, forbered de obligatoriske bilag i god tid, og husk at vedhæfte dem i det online ansøgningsskema. Se under "Hvad skal ansøgningen indeholde", for særlige krav til motivation, CV, tidligere støtte, billeder mv.
Tilmeld dig infomail fra billedkunst www.kunst.dk/tilmeld-nyhedsbrev
Hvem kan søge?
- Billedkunstnere
- Hvis I arbejder som en kunstnergruppe, skal hvert enkelt medlem indsende sin egen ansøgning.
Hvis du som kunstner har et enkeltmandsfirma kan du vælge at ansøge med dit CVR-nummer. Det kan du læse mere om under afsnittet ”Økonomi”.
Læs mere her hvis du arbejder på tværs af kunstarter, og ønsker at søge om arbejdslegat.
Hvad er formålet med ordningen?
Formålet er at fremme billedkunst i Danmark samt dansk billedkunst i udlandet. Dette gøres ved at give arbejdslegater til højt kvalificerede og talentfulde kunstnere, som derved får mulighed for at udvikle deres kunstneriske arbejde. Et arbejdslegat gives alene til udvikling af dit kunstneriske arbejde og dermed ikke til andre former for projekter eller arbejdsopgaver.
Sådan vurderes din ansøgning
Det overordnede kriterium for alle tildelinger fra Statens Kunstfond er kvaliteten af den kunstneriske produktion og det kunstneriske talent.
Legatudvalget for Billedkunst bedømmer den kunstneriske kvalitet ud fra tre hovedpunkter:
- Værkets originalitet,
- samspillet mellem idé og udtryk, og
- værkets evne til at skabe resonans med beskuer og omverden.
Vi ønsker at fremme kunstnerisk frihed og mangfoldighed, støtte eksperimenterende tilgange og give plads til det, den enkelte kunstner finder nødvendighed i.
-
Særligt for treårigt arbejdslegat: Hvis du ønsker at komme i betragtning til et treårigt arbejdslegat, skal du motivere det i din ansøgning.
Hvad skal ansøgningen indeholde?
Du indsender ansøgningen med Mit ID via Tilskudsportalen, som du tilgår her fra siden ved at trykke 'Ansøg'.
Hvis du er fritaget for Digital Post eller grundet helt særlige forhold ikke kan anvende den digitale selvbetjeningsløsning skal du skrive til post@slks.dk.
Det anbefales at bruge Chrome eller Firefox som browser.
Du skal vedhæfte følgende bilag:
- Motiveret ansøgning: Ansøgningen må være maks. 2500 tegn og skal skrives i den obligatoriske skabelon (hent skabelonen til den motiverede ansøgning her).
Der skal være en sammenhæng mellem ansøgningsteksten og de billeder, du vedhæfter.
Hvis du søger et treårigt arbejdslegat, skal du specifikt beskrive i ansøgningen, hvilken betydning legatet vil have for din kunstneriske udvikling. Uden denne motivering vil du ikke blive taget i betragtning til et treårigt arbejdslegat. - CV , max.1 side.
- Billeder på maksimum 10 sider.
Billederne skal være dokumentation for det kunstneriske arbejde, der er relevant.
Billeder af værker skal være forsynet med værktitler, materialer, produktionsår og mål.
Billedtekst skal angive om billedet viser research eller værket selv.
Tidsbaseret kunst kan beskrives i tekst og understøttes af stillbilleder. - Eventuel blanket til internationale bankoverførsler. Se under afsnittet ”Økonomi”.
Supplerende materiale til ansøgningen: Links til billeder, lyd- eller videofiler kan indsættes i ansøgningsskemaet, og skal føre direkte til den specifikke side. Links kan ikke erstatte vedhæftede bilag med billeder eller anden dokumentation.
Hvis du også søger tilskud hos andre udvalg under Statens Kunstfond, skal dette oplyses i ansøgningen.
Du skal være opmærksom på:
- at de vedhæftede bilag maksimalt må fylde 25 MB i alt
- at vedhæftet materiale udlukkende kan modtages i formaterne: PDF, Word, MP3 og MP4. Vi modtager ikke ZIP-filer
- at du før ansøgningsfristens udløb har mulighed for at redigere en allerede indsendt ansøgning og indsende en ny version på samme sag
- at du efter ansøgningsfristens udløb ikke kan redigere din ansøgning
- at det altid er den seneste ansøgning, du har indsendt til os, der bliver behandlet af udvalget
- at din ansøgning skal indeholde alle obligatoriske bilag for at blive behandlet af udvalget. Yderligere materiale, ud over det der er beskrevet i ansøgningsvejledningen, vil ikke indgå i vurderingen af din ansøgning
- at du selv er ansvarlig for, at ansøgningsskemaet er udfyldt korrekt, og at alle de ønskede bilag er vedhæftet
- at bilag modtaget efter ansøgningsfristens udløb ikke vil blive vedlagt din ansøgning
- som udgangspunkt kan du ikke overdrage din ansøgning – og eventuelt tilsagn – til en anden juridisk person eller virksomhed. Derfor er det vigtigt, at du får afklaret, hvem der er ansøger, inden du indsender din ansøgning. Samtidig skal du sikre, at der er knyttet en NemKonto til det CVR-nummer, du benytter.
Økonomi
Du skal ikke søge om et bestemt beløb. Legatudvalget for Billedkunst beslutter beløbsstørrelsen på arbejdslegatet, eller om der skal gives et treårigt arbejdslegat.
Du kan danne dig et indtryk af beløbsstørrelser på arbejdslegater ved at kigge på tidligere tildelinger.
Udbetaling
Hvis du får tilskud, skal du have en NemKonto, for at vi kan udbetale beløbet. Alle tilskud bliver udbetalt til den NemKonto, der er knyttet til det CPR/CVR-nummer, du oplyser i ansøgningen. Hvis du for eksempel ansøger med et nyt CVR-nummer, skal du sikre, at du har tilknyttet en NemKonto, inden du indsender din ansøgning.
Hvis du, efter Skatteforvaltningens definition, er fraflyttet Danmark, eller er udenlandsk ansøger, kan du få udbetalt et eventuelt tilskud til en udenlandsk konto. I de tilfælde skal du udfylde bankoplysningsskema for lande med IBAN eller bankoplysningsskema for lande uden IBAN.
Modtager du tilskud på:
- 100.000 kroner eller derunder bliver pengene udbetalt så tæt som muligt på den startdato, du har oplyst for din udgiftsperiode. Du bør derfor afstemme startdatoen for dit projekt med den dato, hvor dine første udgifter for projektet falder.
- over 100.000 kroner med en projektperiode længere end seks måneder, udbetaler vi pengene i rater.
Dit tilskud vil blive indberettet til SKAT, da vi har indberetningspligt. Det er uanset om og hvordan du skal beskattes af tilskuddet. Langt de fleste af vores tilskud bliver indberettet med AM-bidrag.
Hvornår får du svar?
Du får svar på din ansøgning senest 12 uger efter ansøgningsfristen, dvs. senest 29. april 2025.
Du modtager en notifikationsmail, når dit svar ligger klar på din profil i Tilskudsportalen, medmindre du har fravalgt dette.
I perioden indtil da vil alle ansøgninger blive klargjort og sendt til udvalget og herefter læst og behandlet.
Når der er truffet afgørelse i alle sager fra samme ansøgningsrunde får alle ansøgere svar i Tilskudsportalen, eller via e-mail, og samtidig bliver tildelingerne offentliggjort på vores hjemmeside.
Her finder du også navnene på alle ansøgere til Statens Kunstfond, der bliver offentliggjort i udvalgenes referater.
Hvis du ikke har ansøgt via Tilskudsportalen, kan du se hvordan du får svar her.
Når du har indsendt ansøgningen
Du modtager ikke en kvitteringsmail, når du har indsendt en ansøgning.
Når du har indsendt din ansøgning i Tilskudsportalen, får du en skærmkvittering, som du kan downloade, hvis du vil, men du kan altid se din ansøgning og dens status i Tilskudsportalen under ”Mine ansøgninger". Når den er indsendt korrekt, har den status som "Indsendt".
På din ansøgningssag i Tilskudsportalen kan du også se de bilag, du har vedhæftet til ansøgningen. Det er dit eget ansvar, at de nødvendige bilag er sendt med – så husk at kigge din ansøgning godt igennem.
Du kan redigere i en ansøgning, selvom du allerede har indsendt den. Så længe det er før fristens udløb. Hvis du redigerer i en indsendt ansøgning skal du igen sikre dig, at alle nødvendige bilag er sendt med. Udvalget forholder sig udelukkende til den senest indsendte ansøgning.
Hvis du har brug for at kontakte en sagsbehandler i sekretariatet, skal du henvende dig via kontaktknappen på din sag i Tilskudsportalen.
Hvis du ikke har ansøgt via Tilskudsportalen, så se her.
Hvis du får tilsagn/tilladelse/dispensation skal...
Når vi uddeler tilskud i Statens Kunstfond, er det vigtigt for os, og ikke mindst lovmæssigt påbudt, at pengene bliver brugt til netop det, du har søgt dem til. Derfor skal du, hvis du modtager et treårigt arbejdslegat i 2022, senest den 1. april 2025 indsende en beretning om, hvad legatet har betydet for dig med hensyn til dine muligheder for at arbejde fokuseret med skabende kunst. Du kan finde en formular på vores hjemmeside, som du skal bruge til at indsende din beretning.
Modtagere af treårige arbejdslegater kan i de pågældende tre år ikke søge arbejdslegater i Statens Kunstfond.
Hvem vurderer ansøgningen
Det er Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst, der vurderer ansøgningerne og træffer den endelige beslutning om hvem, der skal modtage tilskud.