Legatudvalget for Billedkunst

Legatudvalget for Billedkunst støtter kunst til offentlige rum og uddeler arbejdslegater til billedkunstnere.

Periode:

1. januar 2020 - 31. december 2023

Midler til uddeling i 2022:

36,1 mio. kr.

 

I Legatudvalget for Billedkunst er en af vores hovedopgaver at støtte kunst til offentlige rum. Vi støtter og igangsætter eksempelvis udsmykninger på alt fra plejehjem og svømmehaller til væresteder, skoler og offentlige udendørsarealer.

Det er også vores udvalg, der uddeler arbejdslegater til billedkunstnere.

Vi har desuden ansvar for løbende at indkøbe nye kunstværker, som efterfølgende bliver lånt ud til eksempelvis skoler. Og slutteligt præmierer vi løbende kunstudstillinger, der skiller sig ud ved særlig høj kvalitet.

Når vi præmierer en udstilling, indkøber et værk til udlån, indstiller en kunstner til hædersydelse eller inviterer en kunstner til at udføre en kunstopgave i det offentlige rum, sker det på baggrund af vores kendskab til den danske kunstscene.

Det betyder, at du desværre ikke kan ansøge om eller foreslå kandidater til disse ting. Vi holder os kontinuerligt opdaterede om udstillinger og aktiviteter bredt på kunstscenen, men du er altid velkommen til at sende information om udstillinger til materiale@slks.dk. Vi orienterer os løbende og uforpligtende, i det materiale vi modtager der.

Se udvalgsmedlemmernes honorarer

Udvalgets strategi 

Læs legatudvalget strategi for 2020-2023

Mere