Søg partnerskabet

Kunst på banen

Har I som kommune et ønske om at udvikle kunst- og kulturoplevelser i samspil med borgere, lokale kulturinstitutioner og kunstnere?

Ansøg om partnerskab

Kunstfonden ønsker, at flere skal mærke, at kunst og kultur vedkommer dem. At kunst gør en forskel for den enkelte, for fælleskabet og for lokalsamfundet. Derfor lancerer fonden nu et open call til alle landets kommuner. Det er en unik mulighed for at søge om et 3-årigt partnerskab med fokus på at udvikle lokale kunst- og kulturtilbud.  

Læs ansøgningsvejledningen

Deltag i et af vores dialogmøder

Hvad er centralt for at ansøge om partnerskab med Statens Kunstfond? Hvad er formålet med satsningen? Hvilke spørgsmål og overvejelser har du som kommune og kulturinstitution i forbindelse med at forberede en ansøgning?

De kommende måneder står Kunstfondens ansvarlige for satsningen: Louise Straarup og Johanna Lassenius til rådighed for dialog, sparring og spørgsmål. Du har mulighed for at deltage et et af vores dialogmøder rundt omkring i Danmark. 

Se oversigten over vores dialogmøder og tilmeld dig

Inspiration til jeres ansøgning

Her på siden kan du gå på opdagelse i projekter, hvor kunst på forskellige måder er bragt i spil i borgernes hverdag.

Om puljen

Børn bevæger sig over farvet gulv
Foto: Torben Meier

Ansøgningsfrist: 23. februar 2023

Læs ansøgningsvejledningen

Om puljen

Kunst på banen

Kunstfonden har samlet afsat 11,2 mio. kr. til indsatsen, som strækker sig over perioden 2023-2025.  Alle kommuner kan indsende en ansøgning til fristen d.23 februar. 2023. Der vil kun være denne ene ansøgningsfrist. 

Seks kommuner bliver udvalgt til samtale i marts 2023 for at drøfte fokusområder og muligheder for samarbejde med Kunstfonden. Det endelige valg af tre kommuner sker april 2023.

Vi lægger vægt på

Kunstfonden ønsker at se ansøgninger fra kommuner, der vil udvikle kunst- og kulturoplevelser målrettet borgere, der i dag sjældent eller aldrig gør brug af offentlige kulturtilbud. Der vil blive lagt vægt på, at projektet er organisatorisk og strategisk forankret i kommunen. 

Alle kunstarter

Den samlede satsning med partnerskaber i tre kommuner involverer alle kunstarter i Kunstfonden: musik, kunsthåndværk og design, scenekunst, arkitektur, billedkunst, litteratur og film.

 

 

 

Mere