Aarhus Festival og Pavilion Dance South West udforsker sammen med Askonas Holt og Bora Bora etableringen af en ’Deep Touring Model for Dance’. Foto: Dan Tucker.

Tre projekter skal afprøve klimabevidste metoder til internationale samarbejder

Kunstarter og landegrænser bliver krydset i tre projekter som Statens Kunstfond, Arts Council England og Julie’s Bicycle har udvalgt til at undersøge og afprøve klimabevidste metoder til international samarbejde og turné.

4. juli 2023

De tre projekter, som involverer i alt 11 professionelle musik- og scenekunstaktører fra Danmark og England har alle bæredygtighed som omdrejningspunkt og drivkraft:

  • Aarhus Festuge (DK), Bora Bora (DK), Askonas Holt (UK) og Pavilion Dance (UK) vil samle kræfterne i projektet ’Deep Touring Model for Dance’, hvor de skal planlægge, eksekvere og evaluere en turné for to danseforestillinger, som tematisk centrerer sig om klimabevidsthed. Her vil bæredygtige valg blive brugt som en drivkraft til at skabe kreative løsninger, som kan deles med et bredere miljø efterfølgende.
  • Liv Vester Larsen (DK) og Elliot Smith Dance (UK) vil skabe et site-specifikt værk ’Coailfield to Landscape’, der gennem musik og dans fortæller historien om Northumberland i Nordøstengland, som har gennemgået en bæredygtig transformation fra kulmine- til landskabsområde. Værket skabes ved inddragelse af lokalområdets beboere gennem fire workshops.
  • Lydenskab (DK), Himherandit (DK), China Plate (UK), Actors Touring Company (UK) og Sam Redway (UK) vil med projektet ’International Deep Tour through Community Engagement’ researche, teste og evaluere, hvordan man ved at engagere internationale fællesskaber kan skabe bæredygtige praksisser til internationale turneer. Projektet skal afprøves på en række projekter inden for musik og scenekunst, med målet om at generere nye tanker, praktiske løsninger, guides og roadmaps, som kan deles med organisationer og kunstnere inden for forskellige discipliner.

Projekterne udspringer fra det bæredygtige udviklingsprogram, som er initieret af Statens Kunstfond og Arts Council England. Her har 20 musik- og scenekunstaktører deltaget i et online forløb, faciliteret af bæredygtighedsorganisationen Julie’s Bicycle, som satte fokus på tilgange og metoder til at reducere klimapåvirkningerne ved internationalt samarbejde.

Undervejs er deltagerne blevet opfordret til at udvikle samarbejdsprojekter med fokus på fx kunstnerisk indhold, forskning eller udforskning af nye metoder og modeller, som de efterfølgende har kunnet søge om tilskud til at realisere. 

Mangler du mere info?

Statens Kunstfonds pressetelefon: 41 39 38 53

Fakta

Foto: Dan Tucker.

Fakta

Om initiativet

Bæredygtighedsprojekterne og udviklingsprogrammet er støttet med sammenlagt godt 1 million kroner fra Arts Council England, Projektstøtteudvalget for Scenekunst og Projektstøtteudvalget for Musik.

 

Mere