Scenekunst

Internationale muligheder for scenekunstaktører.

Internationale aktiviteter

Er du professionel scenekunstaktør, kan du søge om tilskud til aktiviteter i udlandet eller i Danmark med internationale partnere.

Se listen over puljer på scenekunstområdet

INTERNATIONAL UDVIKLINGSPROGRAM: KLIMAMÆSSIGE BÆREDYGTIGE SAMARBEJDER FOR MUSIK- OG SCENEKUNSTAKTØRER

Kunstfonden samarbejder med Arts Council England, Arts Council Norway og Julie's Bicycle om et udviklingsprogram, som har til formål at hjælpe musik- og scenekunstaktører i Danmark, Norge og England med at udvikle bæredygtige og innovative tilgange til international turné, samarbejde og co-produktion.

Udviklingsprogrammet bygger på Arts Council England og Julie's Bicycle’s ’Accelerator Program’; et uddannelses-, ledelses-, udvekslings- og mentorprogram, der hjælper kulturelle organisationer med at fremme deres bæredygtige praksis, og på bæredygtighedsprogrammet fra 2022 og 2023, som er blevet initieret af Statens Kunstfond og Arts Council England.

Læs mere om Julie’s BicycleArts Council Norway og Arts Council England.

 

Programmets opbygning

Programmet falder i to dele:

 1. Først kan du ansøge om at deltage i udviklingsprogrammet, som ledes af Julie’sBicycle. Udviklingsprogrammet består af 11 online sessioner med fokus på udfordringer for og praktiske tilgange til at reducere internationalt samarbejdes klimapåvirkninger samt networking og projektudvikling
 2. Efterfølgende kan du, hvis du bliver udvalgt til udviklingsprogrammet, søge om tilskud til samarbejdsprojekter

Du kan se ansøgningsvejledning og søge om at blive en del af programmet her. Fristen for indsendelse af ansøgning er den 30. november 2023.

DE UDVALGTE DELTAGERE TIL UDVIKLINGSPROGRAMMET I 2024:

Art Reach (UK), Ballhaus (DK), BRiGHTBLACK (UK), Caravan Farnham Maltings (UK), Dansk Danseteater (DK), Davvi (NO), Elle Sofe Company (NO), Huddersfield Contemp Music Festival (UK), ILT Festival (DK), Konsertforeninga (NO), Københavns Internationale Teater (DK), Magna Vitae (UK), Nordic Music Days (DK), Nøtterøy Kulturhus (NO), Offshoot Tours (UK), Olga Regitze Dyrløv Høegh (DK), Silje Sandodden Kise (NO), Soumik Datta Arts (UK), STICKY Productions (NO), Transform (NO), Tze Yeung Ho (NO), Ultima Oslo Contemporary Music Festival (NO),  Walk the Plank (UK), Øyafestivalen (NO)

 

DE UDVALGTE DELTAGERE TIL UDVIKLINGSPROGRAMMET I 2023:

Aaben Dans (DK), AARHUS FESTUGE (DK), Actors Touring Company (UK) ARS NOVA Copenhagen (DK), Asian Arts Agency (UK), Askonas Holt (UK), Between Music (DK), BIRCA Residency (DK), China Plate Theatre (UK), Dance Consortium (UK), Eliot Smith Dance (UK), HIMHERANDIT (DK), Kunstneren Tæt På (DK), Liv Vester Larsen (DK), Lydenskab (DK), Orchestra of the Age of Enlightenment (UK), Pavilion Dance South West (UK), Sage Gateshead (UK), Sam Redway (UK), Swinging Europe (DK)

 

DE UDVALGTE PROJEKTER I 2023:

 • Aarhus Festuge, Askonas Holt og Pavilion Dance vil i samarbejde med Bora Bora samle kræfterne i projektet ’Deep Touring Model for Dance’, hvor de skal planlægge, eksekvere og evaluere en turné for to danseforestillinger, som tematisk centrerer sig om klimabevidsthed. Her vil bæredygtige valg blive brugt som en drivkraft til at skabe kreative løsninger, som kan deles med et bredere miljø efterfølgende.
 • Liv Vester Larsen og Elliot Smith Dance vil skabe et site-specifikt værk ’Coailfield to Landscape’, der gennem musik og dans fortæller historien om Northumberland i Nordøstengland, som har gennemgået en bæredygtig transformation fra kulmine- til landskabsområde. Værket skabes ved inddragelse af lokalområdets beboere gennem fire workshops.
 • Lydenskab, Himherandit, China Plate, Actors Touring Company og Sam Redway vil med projektet ’International Deep Tour through Community Engagement’ researche, teste og evaluere, hvordan man ved at engagere internationale fællesskaber kan skabe bæredygtige praksisser til internationale turneer. Projektet skal afprøves på en række projekter inden for musik og scenekunst, med målet om at generere nye tanker, praktiske løsninger, guides og roadmaps, som kan deles med organisationer og kunstnere inden for forskellige discipliner.

 

DE UDVALGTE DELTAGERE I UDVEKSLINGSPROGRAMMET I 2022 (SCENEKUNST):

Action Hero (UK), Complicité (UK), CPH Stage (DK), Dansehallerne (DK), Fast Familiar (UK), In Between Time (UK), LIFT (UK), Mechanimal (UK), Mind the Gap (UK), Motionhouse (UK), MYKA (DK), osborn&møller (DK), Reckless Sleepers (UK), Sisters Hope (DK), Studio Wayne McGregor (UK), Svalholm (DK), Teaterforeningen Helsingør (DK), Toaster (DK), United Change - Teatret Svalegangen (DK), Wildtopia / Karen Toftegaard (DK)

 

DE UDVALGTE PROJEKTER I 2022 (SCENEKUNST):

 • CPH Stage og London International Festival of Theatre igangsætter et forskningsprojekt, der udforsker bæredygtige metoder til festivaldrift. De vil blandt andet undersøge, hvilken infrastruktur der skal udvikles, og hvilke etiske og økonomiske dilemmaer der opstår, når arbejdsformen omlægges.
 • Helsingør Teater og In Between Time fra Bristol sætter kunstneren i centrum. De inviterer Sisters Hope og Mechanimal ind, så de gennem deres kunstneriske praksisser og bæredygtighedsprincipper, kan bidrage til de organisatoriske forandringer, der skal drive den bæredygtige omstilling.
 • Danske Wildtopia, Mind the Gap fra Bradford og Fast Familiar fra Reading vil i regi af festivalen RE:LOCATIONS, som sætter fokus på digital kunst, eksperimentere med metoder for at arbejde med inklusion og klimamæssig ansvarlighed i ​​hybride (live og digital) formater.

 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte:

 • Slots- og Kulturstyrelsen pr. mail med emnefeltet "Internationalt udviklingsprogram" til musc@slks.dk ’

CINARS

Den internationale konference CINARS (Conférence Internationale des arts de la Scène) afholdes hvert andet år i Montreal, Canada, med over 1.500 internationale deltagere fra alle scenekunstgenrer.

Kunstfonden har været til stede på CINARS siden 2008 og er en del af den fællesnordiske stand ’Nordic Square’. Den nordiske stand er med til at skabe et stærkt samlet brand for de nordiske scenekunstaktører på CINARS, og de danske deltagere har mulighed for at deltage i fællesnordiske netværksaktiviteter.

I samarbejde med ART & ABOUT afvikler Kunstfonden et strategisk forløb, der skal skærpe og styrke de udvalgte danske scenekunstaktørers deltagelse på konferencen i november 2024. Det omfatter blandt andet strategisk vejledning, netværksaktiviteter, møder og site visits i Montreal.

 

Deltagere i det strategiske forløb 2022

Blue CliffDON GNUFix & FoxyTeater freezeProductionsGazartGLiMTHAUTKassandra ProductionSimone WierødSisters HopeSvalholm ,Teaterforeningen X-act og Uppercut Danseteater

 

Tilmelding og præsentationskatalog

Danske scenekunstaktører, som planlægger at deltage på CINARS uden at deltage i det strategiske forløb kan søge puljen Scenekunst: Internationale aktiviteter, som har to årlige frister i oktober og april. Du kan også deltage på den danske stand samt i danske og nordiske fællesaktiviteter under CINARS.

I forbindelse med den danske tilstedeværelse på CINARS 2024 udarbejder Kunstfonden online præsentationsmateriale over de deltagende danske scenekunstaktører, inklusiv producenter, spillesteder med mere. Du kan se kataloget fra 2022 her.

Fristen for tilmelding til de nordiske aktiviteter og præsentationskataloget er den 15. august 2024. Du tilmelder dig ved at skrive til musc@slks.dk  med emnefeltet "CINARS". 

 

Kontakt

Har du spørgsmål, kan du skrive til:

 • Slots- og Kulturstyrelsen pr. mail med emnefeltet "CINARS" til musc@slks.dk 

Læs mere om CINARS her.

Tanzmesse

Internationale Tanzmesse NRW er en markedsplads og festivalplatform for aktører inden for dans, koreografisk arbejde og performance fra hele verden. Messen afholdes hvert andet år og bliver næste gang afholdt den 28. - 31. august 2024.

Messen omfatter en udstilling med stande, hvor blandt andet dansekompagnier, agenturer og nationale repræsentationer fortæller om deres arbejde. Standene besøges af festivalarrangører, scener, koregrafer og dansere. Disse møder skaber grobund for nye netværk og samarbejder og salg af forestillinger.

JC Copenhagen afvikler de danske aktiviteter på vegne af Kunstfondens Projektstøtteudvalg for Scenekunst, herunder koordinering af danske deltagere, standen og øvrige aktiviteter i forbindelse med Tanzmesse 2024. Du kan læse mere på JC Copenhagen’s hjemmeside.

 

Præsentationskataloget

I forbindelse med indsatsen på Tanzmesse producerer Kunstfonden online præsentationsmateriale med koreografer og kompagnier i Danmark for at promovere professionel dansk samtidsdans, koreografisk arbejde og performance internationalt. Alle danske koreografer/kompagnier, som har modtaget produktionsstøtte fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst inden for de seneste 3 år, får mulighed for at indgå i materialet.

 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål, kan du skrive til:

 • Slots- og Kulturstyrelsen med emnefeltet "Tanzmesse" til musc@slks.dk 

Læs mere om Tanzmesse.

Edinburgh Festival Fringe 2023

Edinburgh Festival Fringe er verdens største kunst- og kulturfestival, som afvikles årligt i august. Festivalen tiltrækker internationale scenekunstaktører. Kunstfonden har ydet tilskud til en samlet dansk deltagelse på Edinburgh Festival Fringe i 2023 og 2022, og digitalt i 2021 og 2020. 

 

#DANISH: Udvalgte kompagnier

Projektstøtteudvalget for Scenekunst udvalgte fire kompagnier, som præsenterede signaturforestillinger i satsningen #DANISH, og to, som har fik rejsemidler til deltagelse på Edinburgh Festival Fringe 2023.

De udvalgte signaturforestillinger var:

Modtagere af rejsetilskud var:

 

Præsentationsmateriale og fællesaktiviteter

Danske scenekunstaktører, som planlagde at deltage på Edinburgh Festival Fringe 2023 uden at deltage som en af signaturforestillingerne eller at søge om rejsetilskud, blev inviteret til at deltage i danske og nordiske fællesaktiviteter. Derudover var der i forbindelse med den danske tilstedeværelse blevet udarbejdet et samlet præsentationsmateriale for de deltagende scenekunstaktører, inklusiv producenter, spillesteder med mere.

 

Kontakt

Du kan få mere info ved at skrive til:

 • Slots- og Kulturstyrelsen pr. mail med emnefeltet "Edinburgh Festival Fringe" til musc@slks.dk 

Læs mere om festivalen her. 

PAMS 2022

PAMS (Performing Arts Market Seoul), som afholdes årligt i oktober i Seoul, Korea, er en international markedsplads og konference, som tiltrækker deltagere fra hele verden inden for alle scenekunstgenrer.

Statens Kunstfond har fra 2019 til 2022 deltaget på PAMS som del af en fællesnordisk delegation. Den nordiske delegation var med til at skabe et stærkt samlet brand for de nordiske scenekunstaktører, og de danske deltagere havde mulighed for at deltage i fælles nordiske netværksaktiviteter.

 

Korea Nordic Connection 

I forbindelse med PAMS 2019-2022 deltog Projektstøtteudvalget for Scenekunst i Korea-Nordic-Connection-programmet, som støttede international udveksling og samarbejde mellem nordiske og koreanske professionelle scenekunstnere.

Programmet gav scenekunstnere fra Korea og Norden mulighed for at udvikle deres kunstneriske udtryk og arbejdsformer gennem international erfaringsudveksling, fremme mulighederne for langsigtede kreative samarbejder og udvide deres internationale netværk.

 

Korea-Nordic Connection har et årligt fokus

 • 2019: Inklusion og mangfoldighed
 • 2020: Kunst og teknologi (udsat til 2021 grundet Covid-19)
 • 2022: Aldring i samfund

Formålet med dansk deltagelse i programmet var, at danske scenekunstnere fik mulighed for at udvikle deres kunstneriske udtryk og arbejdsformer gennem international erfaringsudveksling samt at udvide deres internationale netværk.

 

Udvalgte deltagere

Læs mere om PAMS

 

Kontakt

Du kan få information om PAMS og Korea-Nordic-Connection-programmet ved at kontakte:

 • Slots- og Kulturstyrelsen pr. mail med emnefeltet "PAMS" til musc@slks.dk 
Mere