Foto: Jeppe Gudmundsen-Holmgran

"En historie er en rejse ind i et andet univers, men før historien ligger forfatterens rejse."

 

Forfatter

Lise Bidstrup

Litteraturtype:

Børnebøger og ungdomsromaner, YA

Målgruppe:

Indskoling, mellemtrin, udskoling og opefter

Varighed:

60 minutter

Kontaktinfo:

lisebidstrup@stofanet.dk

På rejse med forfatteren

 

Det får I

Lise Bidstrup skriver til forskellige aldersgrupper, i forskellige genrer og med forskellige stemmer. Et foredrag med Lise Bidstrup er en rejse til de lande, oplevelser og erfaringer, der har inspireret  hende til bøgerne. Det er en rejse ud i verden og ind i hovedet. Hun inddrager eleverne med samtale, oplæsning og "ordbingo", hvor vinderne går hjem med bøger. Foredraget er en time med historier fra de varme lande og forfatterens arbejdsværelse. 

 

Det tager I med videre

Et foredrag med Lise Bidstrup er et sjældent kig over skulderen på en forfatter, der ikke nøjes med at sidde bag et skrivebord og arbejde. Eleverne kommer med på researchrejser til alle dele af verden, og de får et indblik i, hvilket arbejde der ligger bag de mange ord, som udgør en bog. Det vigtigste i Lise Bidstrups forfatterskab er interesse for verden, mennesker, kulturer og oplevelser, og det er den samme interesse, der får læsere til at læse og fordybe sig i andre fiktive verdener.

 

Om forfatteren

Lise Bidstrup har siden 2005 udgivet knap 150 bøger, som favner  både indskoling, mellemtrin, udskoling og ældre læsere. Genremæssigt strækker udgivelserne sig over fantasy, dystopi, realisme, krimi og alt muligt herimellem. Det er kort sagt svært at sætte forfatteren i bås. Lise Bidstrup optræder ofte på biblioteker og skoler i hele landet, og foredraget sammensættes alt afhængig af aldersklasse og ønsker fra lærer/bibliotekar.