Esbjerg Ensemble spiller i bydelshuset Krydset. Foto: Torben Meyer

Dialogmøde: Kunst tæt på

Flere skal mærke, at kunst vedkommer dem. At kunst kan gøre en forskel for den enkelte, for fællesskabet og for lokalsamfundet. Men hvis vi virkelig skal rykke på den dagsorden, kræver det, at mange aktører kommer på banen og samarbejder.

Dialogmøde
Den 7. nov. 2022
Kl. 10.30-15.30
DGI-Byen, København

Se program

Tilmeld dig

Statens Kunstfond inviterer derfor aktører i kommunerne til dialogmøde. Dagen byder på inspirerende cases og oplæg fra kommuner rundt i landet, og sammen skal vi udforske og udfordre, hvordan kunsten kan spille en endnu større rolle i måden samfundet udvikler sig.

Vi ønsker at styrke samtalen om kunst som en faktor i samfundsudviklingen og skabelsen af nye fællesskaber.

Sammen skal vi fokusere på muligheder og udfordringer for at drage nytte af kunstens potentiale i den enkelte kommunes politiske og sociale virkelighed.

Vi håber på en samtale, der kan inspirere og som kan anvendes strategisk og lokalpolitisk. 

Ordet er dit!

På dialogmøde vil du aktivt være med til at skabe en relevant og direkte dialog mellem kunstliv og kommunale aktører med en konstruktiv udveksling af perspektiver. 

Moderator Helle Solvang sætter rammerne, så alle deltagere vil få taletid og mulighed for at dele erfaringer og synspunkter på tværs af fagligheder, udveksle inspirerende idéer og stille spørgsmål.
Der vil være tid til at netværke, indlede nye partnerskaber og styrke en tværfaglig samtale også om kunstens mere utraditionelle roller i samfundet.

Lyt til inspirerende samarbejder mellem kulturaktører og kommuner

Fra Syddjurs Kommune kommer Heine Skovbak Iversen, formand for Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget og Kristian Krog, direktør for Maltfabrikken. De tager os med på rejsen, hvor et borgerdrevet initiativ og en stærk partnerskabskreds har resulteret i Maltfabrikken - folkets fabrik, der er drevet af fællesskaber, ildsjæle og passion med ønsket om at være en spirekasse for kreativ udvikling af både mennesker og samfund.

Fra Brøndby Kommune skal vi møde direktør for Børn, Kultur og Idræt Bente Skovgaard Kristensen, der giver inspiration til, hvorfor og hvordan man kan invitere kunstnere til at være med til at udvikle og implementere kommunens kulturpolitik og -strategi og være en del af det lange seje træk. 

Fra Helsingør Kommune kommer formand for Kultur- og Turismeudvalget Michael Mathiesen og teaterleder Jens Frimann Hansen og kaster lys på, hvordan man lige nu arbejder med udvikling af en ny kulturpolitik.  Og hvordan man trækker på erfaringerne fra lokale kunstprojekter med relevans for borgerne og for samfundet.

Fra Esbjerg Kommune giver kulturchef Ulla Visbech indblik i baggrunden for byrådets aktuelle beslutning om at investere i fremtiden gennem en markant prioritering af kunst og kultur til trods for den generelle økonomiske afmatning. Hør om hvordan Esbjerg Kommune har gjort sig erfaringer med at udvikle nye tilgange til kunst og kultur, der kan være med til at nå kommunens lokalpolitiske visioner.

Se program

Tilmeld dig

Trækonstruktion af dome. Børn står og holder i træet

Om dialogmødet

Statens Kunstfond arbejder for at fremme og udbrede kunsten i Danmark, så den er tilgængelig for så mange som muligt. Vi har en vision om, at alle borgere i Danmark skal opleve, at kunstlivet er inkluderende, og at kunsttilbud er relevante. Alle skal have mulighed for at være en del af samtalen om vores fælles verden, og de skal have mulighed for at møde og opleve kunst af høj kvalitet. Både når det gælder musik, scenekunst, billedkunst, arkitektur, litteratur, kunsthåndværk og design.

Kommunerne er den afgørende krumtap for de kommende års udvikling. Mange kommuner går allerede nye inspirerende veje for at udvikle og realisere lokalt forankrede og relevante kunstoplevelser. Kunstoplevelser, der skaber både værdi og engagement.

At gøre dette vellykket og virkningsfuldt kræver at kommunerne og mange forskellige aktører i kunst- og kulturlivet løfter i flok og skaber rammer, der fremmer borgernes møde med kunst.

Rollerne, forpligtelserne og rettighederne for hver enkelt aktør er i dette samspil ikke altid entydige. De udspiller sig dynamisk over tid og i dialog, og nogle har allerede mange erfaringer, som er værd at dele på tværs af landet.

 

Mere