Foto: Peer Jon Ørsted

"Inspiration til større åbenhed omkring egen tvivl, sårbarhed, tro, håb og drømme."

 

Forfatter

Ingrid Nymo

Litteraturtype:

Romaner

Målgruppe:

Mellemtrin, udskoling og opefter

Varighed:

Efter aftale

Kontaktinfo:

nymoingrid@gmail.com 

 

At åbne de indre verdener

 

Det får I

Ingrid Nymo fortæller om sine to romaner, der begge omhandler unge menneskers mange veje og omveje til et voksenliv på egne præmisser. Hun udfolder bøgernes tilblivelse fra idé til formgivning og fortæller om de tanker og erfaringer, der ligger bag. Der vil være oplæsning undervejs og rig mulighed for at stille spørgsmål og gå i dialog. Afhængigt af seancens varighed og deltagernes alder tager Ingrid også gerne skriveøvelser med, som kan anspore de unge til at finde deres egne stemmer på skrift.

 

Det tager I med videre

De unge vil få et indblik i forfatterens kreative proces. En fornemmelse for sprogets potentiale som katalysator for ærlighed. Et kig ind i den brydsomme og frydefulde overgang, det er at forlade barndomshjemmet og skolesystemet og bevæge sig ud i verden. Inspiration til større åbenhed omkring egen tvivl, sårbarhed, tro, håb og drømme. Og i det hele taget et møde med Ingrids store begejstring for og tro på litteraturen som et levende fællesskab.

 

Om forfatteren

Ingrid Nymo debuterede i 2021 med den anmelderroste roman Kloster, en fortælling om et ungdomsliv, der går i stykker, om sorg, tro, identitet og mode. Fra 2018 til 2023 var hun skrivelærer på Testrup Højskole og underviser nu i kreativ skrivning forskellige steder. I januar 2024 udkommer hendes nye roman, Den Røde Hane, en mørk og intens hjemmepleje-thriller om besværlige familier, galskab, forelskelser, omsorg og mødet mellem generationer.