Foto: AI

"En workshop fuld af kunstig kunst og ægte skaberglæde! "

 

Forfatter

Tina Frank og Mia Degner

Litteraturtype:

Lyrik og illustrerede værker

Målgruppe:

Mellemtrin, udskoling og opefter

Varighed:

90 minutter eller efter aftale

Kontaktinfo:

mail@tinafrank.dk

mia@mikrobe.dk

 

 

 

AI-poesi

 

Det får I

 

AI-poesi er en helt ny workshop, hvor kunstig intelligens bruges kreativt til at skabe et bud på fremtidens litterære værker. Eleverne vil bruge kunstig intelligens til at sample poesi, stille spørgsmål til en chatbot og bruge spørgsmålene til et værk, skabe kunstige fotos ud af lyrik samt udvikle visuelle universer, de kan skrive nye tekster op imod. Vi vil finde skaberglæden frem, mens vi diskuterer ejerskab og autencitet i den "kunstige kunst". For hvem er egentlig skaberen af et AI-værk?

 

Det tager I med videre

 

Workshoppen vil skærpe elevernes nysgerrighed, viden om, og forståelse for kunstig intelligens som inspirator og kunstnerisk værktøj. Vores tilgang er, at AI kan bruges både kreativt og konstruktivt i mødet med litteraturen, og at det kan give eleverne nye og spændende muligheder i deres kreative udtryk – samtidig med at vores fælles kritiske dialog vil være afgørende i arbejdet med den nye teknologi.

 

Om forfatteren

 

Tina Frank er skønlitterær forfatter og har udgivet tre bøger. Hun arbejder desuden som art director med de nyeste teknologier, og hun har en passion for krydsfeltet mellem den litterære og digitale virkelighed. Mia Degner er forfatter til fem bøger og arbejder med både lyrik og prosa. Hun har især fokus på sprogets rytme og har blandt andet arbejdet med at sample salmetekster til ny lyrik. Hun har 10 års erfaring som skriveunderviser.