BoligVærksted

Boliglaboratorium arrangerer under BoligVærksted en række åbne og offentlige værksteder, hvor alle interesserede kan få indblik i laboratoriets arbejde, høre inspirerende faglige oplæg fra danske og internationale oplægsholdere og drøfte nye løsninger.  Se kommende og tidligere BoligVærksteder herunder.

Tilmelding til næste BoligVærksted d. 19. maj 

 

Boliglaboratorium: Sådan kan vi ændre boligbyggeriet sammen

Vær med den 19. maj, når Boliglaboratoriums syv projekter præsenterer deres konkrete anbefalinger til bolig- og byggebranchen.

Hvordan kan vi ændre boligbyggeriet? Det har Boliglaboratoriums syv projektteams formuleret 8 hovedanbefalinger på i det kommende ’Boligpapir', der udkommer i starten af maj.

I den anledning inviterer Realdania og Statens Kunstfond til formiddagsdebat den 19. maj på Valencia i København, hvor arkitekter, politikere, økonomer, jurister, developere og akademikere er samlet på én scene til en debat om hvordan vi kan ændre boligbyggeriet sammen.

Boliglaboratoriums teams præsenterer deres konkrete anbefalinger, baseret på deres arbejde med eksperimentboliger, direkte til bolig- og byggebranchen, og inviterer efterfølgende til debat om værdien af eksperimentbyggeri, nye bygherremodeller og behovet for finansiel nytænkning i boligbranchen.

Læs programmet herunder, og tilmeld dig fysisk eller digital deltagelse her

Se tidligere BoligVærksteder: 

 

16. december 2021 BoligVærksted: Hvad vil vi med Boligbyggeriet i Danmark?

 D. 16. december 2021, gjorde Boliglaboratorium status på projekterne og de foreløbige erfaringer.

Arrangementet

Boliglaboratorium har været i gang i 1,5 år, og har samlet konkrete erfaringer til gavn for andre i boligbranchen og en række anbefalinger til hvordan boligarkitekturen i Danmark kan støttes og udvikles på bedste vis  præsenteres på dagen

Se program her 
 

11. Nov. 2021: Internationalt BoligVærksted - Building Communities - i samarbejde m. Aedes Metropolitan Laboratory i Berlin

I samarbejde med Aedes Metropolitan Laboratory i Berlin afholdt Boliglaboratorium afholdt d. 11 november 2021 et internationalt boligværksted med titlen: Building Communities. De syv projekter i Boliglaboratorium præsenterede sammen med eksperimenterende tyske og østrigske boligprojekter nye bud på løsninger på samtidens udfordringer for boligbyggeriet.  

Se hele programmet og konferencen

Konferencen indgik som del af det danske statsbesøg i Tyskland, med deltagelse af H.K.H. Kronprins Frederik og Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen.
 

Juni 2021: BoligVærksted - Hvordan får vi eksperimentet ind i boligbyggeriet?

Statens Kunstfonds og Realdanias Boliglaboratorium har været i gang siden efteråret 2020, og den 15. juni 2021 iniviterede Boliglaboratorium alle til at komme med ind i maskinrummet. Her kunne man for første gang høre de syv eksperimenterende boligprojekter fremlægge deres projekter, deres ambitioner og de udfordringer de er stødt på i deres arbejde. Efterfølgende gav tegnestuerne Pezo von Ellrichshausen og XVW architectuur et internationalt perspektiv på boligeksperimenter. I værkstedets sidste del havde vi inviteret toneangivende repræsentanter fra arkitekt- og byggebranchen – direktør i Arkitektforeningen Lars Autrup, direktør i Bygherreforeningen Henrik L. Bang, underdirektør i Dansk Byggeri Torben Liborius, vicedirektør i Bolig- og Planstyrelsen Lise Aaen Kobberholm – til en debat om, hvordan branchen kan løfte boligbyggeriet, og i fællesskab løse nuværende og fremtidige boligudfordringer.

Se hele værkstedet: