Årets præmieringer 2022

Kunstfondens legatudvalg har en unik indsigt i, hvad der rør sig i kunsten lige nu. Derfor præmierer vi hvert år et antal aktuelle kunstnere og nye værker, som fortjener særlig opmærksomhed. Og som viser mod, udsyn og kunstnerisk talent og baner nye veje for vores kunstoplevelser. Her er årets præmieringer 2022.

20. december 2022

Fakta

Kunstværk i farvet glas

Fakta

OM PRÆMIERINGER

Kunstfonden præmierer hvert år et antal kunstnere og kunstprojekter, som har betydet noget særligt for dansk kunstliv. Man kan ikke søge om at blive præmieret, da udvalget frit vælger hvem og hvad, der har så stor betydning i årets løb, at det i særlig grad skal fremhæves.

OM STATENS KUNSTFONDS LEGATUDVALG

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst består af Jeannette Ehlers (udvalgsleder), Henrik Jørgensen, Henrik Menné, Lise Tovesdatter Skou og Maria Kjær Themsen. Legatudvalget for Kunsthåndværk og Design består af beklædningsdesigner og udvalgsleder Anne Damgaard, møbeldesigner Hans Sandgren Jakobsen og designer Øivind Alexander Slaato. Statens Kunstfonds Legatudvalg for Film består af bestyrelsesleder og udvalgsleder filminstruktør, Phie Ambo, manuskriptforfatter Karina Dam og filminstruktør Johan Oettinger.

 

 

 

Mere