13 sprudlende talenter bliver en del af karriereprogram

Statens Kunstfond har netop udvalgt 13 kunstnere til det to-årige kunstneriske og karrieremæssige udviklingsprogram ’Den Unge Kunstneriske Elite’. Udover at de besidder et stort talent inden for hver deres kunstneriske område, arbejder de med store, relevante emner, som blandt andet ophav, naturressourcer og de systemer og narrativer, som vi i vores dagligdag indgår i.  

6. december 2023

Hvert år udvælger Statens Kunstfond en række kunstnere til karriereprogrammet Den Unge Kunstneriske Elite, som har til formål at udvikle kunstnernes virke og hjælpe dem på vej til at opnå fodfæste på den nationale og internationale scene.

Lise Tovesdatter Skou, som er udvalgsleder for Det Tværgående udvalg for Den unge kunstneriske elite, siger på vegne af udvalget:

”Det har været en fornøjelse igen i år at opleve et stærkt ansøgerfelt fyldt med store kunstneriske visioner og spirende talenter inden for alle kunstarter. Kunstnerne, som vi har udvalgt, har en eksperimenterende tilgang til deres materiale og arbejder på følsom vis med globale og presserende spørgsmål. Vi glæder os over at kunne give dem et ekstra løft og til at følge dem på deres vej videre i karrieren.”

 

DE 13 UDVALGTE KUNSTNERE ER:

Farveblyanter og farvekridt
Foto: Colourbox

Fakta

Om uddelingen

Karriereprogrammet ’Den Unge Kunstneriske Elite’ gik i luften i 2018 og har til formål at hjælpe unge fremadstormende kunstnere med at få foden indenfor på den danske og internationale scene.

Hver af de udvalgte kunstnere har sammen med en selvvalgt, erfaren konsulent udtænkt et skræddersyet toårigt karriereforløb, der skal sætte fart i deres karriere både nationalt og internationalt.

Med karriereprogrammerne får de ekstra mulighed for at fordybe sig i arbejdet med deres kunstneriske udtryk gennem bl.a. mentorforløb, residencies og samarbejder med andre internationale kunstnere.

Læs mere om Karriereprogrammet ’Den Unge Kunstneriske Elite’

Mangler du mere info?

Statens Kunstfonds pressetelefon: 41 39 38 53

 

Mere