Metalbandet VOLA blev i 2019 en del af Kunstfondens karriereprogram. Foto: Simon Læssøe

Den unge kunstneriske elite

Hvert år udvælger Kunstfonden en række af de største nye kunstneriske talenter til det toårige kunstneriske og karrieremæssige udviklingsprogram ’Den unge kunstneriske elite’. Det giver talenterne mulighed for i samarbejde med en professionel konsulent at udvikle deres kunstneriske virke og booste deres karriere nationalt og internationalt.

Karriereprogram: Den unge kunstneriske elite
Ansøgningsfrist: 1. september 2021

Læs ansøgningsvejledningen

Skræddersyet karriereforløb

Med karriereprogrammet 'Den unge kunstneriske elite' vil Kunstfonden hjælpe unge fremadstormende kunstnere med at få foden indenfor på den danske og internationale scene. Sammen med en erfaren konsulent udtænker kunstneren et skræddersyet toårigt udviklingsforløb, der giver mulighed for fordybelse i arbejdet med eget kunstnerisk udtryk gennem bl.a. mentorforløb, residencies og samarbejder med andre kunstnere, både nationalt og internationalt.

”Karriereprogrammet giver de store talenter mulighed for at gro, og får dem for alvor ud over rampen herhjemme og i udlandet.”

- Janne Krogh Hansen, udvalgsleder

Fakta

Statens Kunstfond står for at uddele midler til 'Den unge kunstneriske elite'. I 2021 udvælges der ca. 15 kunstnere til programmet.

Puljen blev uddelt for første gang i 2018, hvor de første 10 kunstnere fik tilskud til et udviklingsforløb. I 2019 blev 16 kunstnere udvalgt til 'Den unge kunstneriske elite' og i 2020 blev 20 kunstnere udvalgt til 'Den unge kunstneriske elite'.

Det er 'Det tværgående udvalg for den unge kunstneriske elite', der uddeler tilskudet

Ansøg puljen

Er du et ungt talent, der arbejder inden for arkitektur, billedkunst, design, kunsthåndværk, film, litteratur, musik eller scenekunst (eller på tværs af kunstarterne)? Så send din ansøgning senest den 1. september 2021. Ansøgningsskemaet åbner ca. en måned før fristen. 

Læs ansøgningsvejledning

Nyheder:

Mere