Jespersen Nødtvedt blev i 2022 en del af Kunstfondens karriereprogram. Foto: Emilie Koefoed

Den unge kunstneriske elite

Hvert år udvælger Kunstfonden en række af de største nye kunstneriske talenter til det toårige kunstneriske og karrieremæssige udviklingsprogram ’Den unge kunstneriske elite’. Det giver talenterne mulighed for i samarbejde med en professionel konsulent at udvikle deres kunstneriske virke og booste deres karriere nationalt og internationalt.

Karriereprogram: Den unge kunstneriske elite

Skræddersyet karriereforløb

Med karriereprogrammet 'Den unge kunstneriske elite' vil Kunstfonden hjælpe unge fremadstormende kunstnere med at få foden indenfor på den danske og internationale scene. Sammen med en erfaren konsulent udtænker kunstneren et skræddersyet toårigt udviklingsforløb, der giver mulighed for fordybelse i arbejdet med eget kunstnerisk udtryk gennem bl.a. mentorforløb, residencies og samarbejder med andre kunstnere, både nationalt og internationalt.

”Det er en stor ære at få lov at give talenter mulighed for at vokse, plads til at udvikle deres kunstneriske praksis og mulighed for at slå deres navn fast på den danske og internationale kunstscene.”

- Lise Tovesdatter Skou, udvalgsleder

Fakta

’Den unge kunstneriske elite’ blev uddelt første gang i 2018 og har til formål at hjælpe unge fremadstormende kunstnere med at få foden indenfor på den danske og internationale scene.

Hver af de 12 udvalgte har sammen med en selvvalgt, erfaren konsulent udtænkt et skræddersyet toårigt karriereforløb, der skal sætte fart i deres karriere både nationalt og internationalt.

Med karriereprogrammerne får de ekstra mulighed for at fordybe sig i arbejdet med deres kunstneriske udtryk gennem bl.a. mentorforløb, residencies og samarbejder med andre internationale kunstnere.

Der er i 2022 blevet uddelt 3,9 mio. kroner fra karriereprogammmet ’Den unge kunstneriske elite’.

Det er 'Det tværgående udvalg for den unge kunstneriske elite', der uddeler tilskuddet

Nyheder:

Mere