Foto: Yanne Friis

"Realistiske fortællinger om ungdomslivets lys- og skyggesider."

 

Forfatter

Caroline Ørsum

Litteraturtype:

Romaner og noveller for unge

Målgruppe:

Udskoling og opefter

Varighed:

90 eller 180 minutter

Kontaktinfo:

carolineoersum@hotmail.com 

www.carolineoersum.dk

 

 

Skriv om magt, køn og samtykke

 

Det får I

Forfatteren Caroline Ørsum står for et foredrag og en skriveworkshop, hvor de unge selv skal skrive en lille tekst. Novellen Noget særligt fra novellesamlingen Alt hvad der står i min magt (2020, skrevet i samarbejde med Camilla Wandahl) bruges som optakt til en samtale om magt mellem mennesker og fænomenet hævnporno. De unge får inspiration og værktøjer til, at de selv kan skrive en lille fiktionstekst om magt på godt og ondt.

 

Det tager I med videre

Diskussioner om magt, samtykke og køn er topaktuelle for den generation, der lige nu er på vej til at blive voksne. Her tilbyder litteraturen en særlig superkraft, der gør det nemmere at snakke om det, der er dilemmafyldt og måske også tabubelagt. Med skriveworkshoppen får de unge desuden muligheden for selv at prøve kræfter med en kunstnerisk proces – og med fiktionen som et laboratorium for refleksion, empati og forhandling af grænser.

 

Om forfatteren

Caroline Ørsum (f. 1985) har skrevet mere end 20 bøger for børn og især unge. Hun skriver realistiske fortællinger, der fordomsfrit undersøger ungdomslivets lys- og skyggesider. Hun er også en efterspurgt underviser på skriveworkshops for unge over hele landet. Målet er at vise de unge, at litteratur handler om livet og om dem selv, og at inspirere dem til at skrive om alt det, der er smertefuldt, mærkeligt og fantastisk ved at være menneske.