Portræt af to mænd
Foto: Privat foto

"Kurt Komet har verdens sejeste job som raketbud og flyver pakker til planeter langt borte. Bestem, hvor han skal hen. "

 

Forfatter og illustrator

Morten Durr og Patrick Steptoe

Litteraturtype:

Tegneserie

Målgruppe:

Indskoling + 4. klassetrin

Varighed:

90 minutter

Kontaktinfo:

mortendurr@me.com

www.mortendurr.com/foredrag
 

Send Kurt Komet til din planet!

 

Det får I

I et nyt foredrag med forfatter Morten Dürr og illustrator Patrick Steptoe kombineres foredrag og en kort workshop, som kickstarter børnenes læse-, skrive- og tegnelyst. Børnene skal lytte, tegne og fortælle. Arrangementet tager udgangspunkt i Morten og Patricks fælles tre tegneserier om Kurt Komet & Rex: Pakkepost til hele universet (2022), Årets bedste raketbud (2023) samt Monsterplaneten. Workshoppen er delt op i tre dele: Foredrag – workshop – børnene fortæller. Alle kommer til at skabe en planet, som Kurt Komet kan besøge. Alle bliver hørt. Desuden stiller vi grinegaranti.

 

Det tager I med videre

 

I Kurt Komet-workshoppen får børnene mulighed for at fortælle historier, uanset deres tegne- og skrivefærdigheder. Vi sætter den kreative proces i en knivskarp ramme, som er enkel og alligevel tilbyder mange muligheder. Vi knytter bånd mellem den intuitive fantasilegsfortælling og skrivning. Frem for alt lægger vi lige dele vægt på proces, produkt samt intention bag barnets kreative valg. Derfor vil sidste tredjedel af workshoppen bestå i, at børnene efter tur beretter om det, de har lavet.

 

Om forfatteren

 

Morten Dürr har skrevet mere end 60 bøger for børn og unge. Til indskolingen er især disse titler relevante: Marias dukke, Hviskelegen, Bomben i madkassen og Slip aldrig Samiras hånd (Skriverprisen 2008). Patrick Steptoe har som illustrator bidraget til en lang række børne- og ungdomsbøger. Han modtog Pingprisen for sit tegneseriealbum til voksne: Repulsive attraction. Både Morten og Patrick har stor erfaring med at holde foredrag og workshops i skoler over hele landet.