Portræt af kvinde
Foto: Lærke Posselt

"Ofte mangler vi sprog for erfaringer, som falder udenfor normen for en almindelig samtale."

 

Forfatter

Dorte Schou

Litteraturtype:

Romaner og labyrinthistorier

Målgruppe:

Udskoling og opefter

Varighed:

90 eller længere

Kontaktinfo:

hieroglyf@gmail.com

Et sårbart sprog

 

Det får I

Som forfatter og sygeplejerske har jeg erfaring med at rumme forskellige måder at være i verden på. På baggrund af min bog #Taber, om krop, køn og digital mobning, etablerer vi et sikkert rum, hvor vi kan skrive og finde et sprog for sårbare oplevelser. Teksterne kan være personlige eller fiktive. Eller udtrykke holdninger til identitet og sårbarhed. Vi taler om ”tekstens jeg” og undgår at udstille den, der har skrevet. I forløb af længere varighed producerer vi zines med tekst og billeder.

 

Det tager I med videre

Lysten til at læse vokser, når man opdager, at man kan bidrage med sine egne erfaringer i kunstnerisk form. Og erfarer, at det man selv har på hjerte kan udtrykkes, så andre inspireres af det.

 

Om forfatteren

Dorte Schou er uddannet fra Forfatterskolen for Børnelitteratur i 2014, og har siden skrevet flere bøger for børn og unge. Alma-bøgerne, hvor læseren selv er hovedperson, sci-fi ungdomsromaner og letlæste bøger med fingeren på pulsen – for eksempel #Taber, der netop er oversat til grønlandsk. Dorte har arbejdet i flere kunstgenrer; teater, tegning og har skrevet sangtekster til blandt andet dukkefilmen Prop og Berta.