Områdets beboere er med til at skabe forestillingen, når Teatergruppen Collective Bleeding opfører vandreforestillingen ’Næste Station Stengårdsvej’. Foto: Torben Meyer

Næste Station Stengårdsvej

Det er ikke hver dag, man hører om vandreforestillinger i Esbjerg. Men snart får esbjerggenserne mulighed for at opleve denne kunstform på egne gåben, når teatergruppen Collective Bleeding opfører vandreforestillingen ’Næste Station Stengårdsvej’.

Projekt: 2019-2021

Læs om projektet

”Vi har en helt særlig interesse i stedspecifik teater, hvor områdets beboere er med til at skabe forestillingen,” siger Diana Wesser, der er den ene tredjedel af teatergruppen.

Nedbryde fordomme

Den tyske teatergruppe håber, at forestillingen kan være en øjenåbner for både borgerne på Stengårdsvej og resten af Esbjerg: ”Nogle har måske negative forestillinger om området baseret på mediernes fremstillinger. De fordomme vil vi gerne udfordre i vores forestilling. Vores appel til borgerne i Esbjerg er derfor: kom herud og dan jeres egne indtryk!”

Og der venter publikum en stor oplevelse: ”Det her er en helt særlig mulighed for at opleve teaterkunst på et højt, kunstnerisk niveau. Det sker ikke så tit i Esbjerg inden for performance art,” fortsætter Diana Wesser.

Fakta

Tre børn og to voksne danser i en gymnastiksal
Foto: Torben Meyer

Fakta

Om forestillingen

’Næste Station Stengårdsvej’ får premiere i maj 2021. Der er indtil videre planlagt fem forestillinger, men datoerne ligger endnu ikke fast. Alle fra Esbjerg kan være med i forestillingen, og det er ikke et krav at kunne tale dansk eller at have erfaring med teater.

Teatergruppen har afholdt de første workshops for både børn og voksne på Stengårdsvej, hvor de har samlet inspiration til, hvad forestillingen skal indeholde.

 

Mere