Stengårdsvej i Esbjerg. Foto: Steffen Stamp

Kunst, fællesskaber og byudvikling

I Statens Kunstfond arbejder vi for at give mennesker i hele landet mulighed for at opleve kunst af høj kvalitet - og for at kunsten konstant udvikler sig, så den er relevant for samfundet og for alle borgere i hele landet! Det er grunden til, at vi er særligt engagerede i boligområdet Stengårdsvej i Esbjerg. 

Projekt: 2019-2021

Læs om projektet

Om boligområdet 6705

Boligområdet med postnummer 6705 er kendetegnet af høj arbejdsløshed og sociale udfordringer, både sammenlignet med resten af byen og sammenlignet med andre udsatte boligområder i landet. Men det er også et område, hvor folk kender hinanden og giver sig til at snakke. Hvor man mødes til fællesspisning og sociale aktiviteter i fælleshuset og som rummer mange forskellige sprog og kulturer og masser af børn, unge og familier.  

Brobygning mellem mennesker, kulturer og sociale grupper

Statens Kunstfond har valgt at zoome ind på 6705 Esbjerg for at vise og udforske, hvordan kunst og kultur kan bygge nye broer og fælles referencer mellem mennesker, kulturer og sociale grupper. Vi håber at Projekt ’6705 + Statens Kunstfond' bliver en saltvandsindsprøjtning af scenekunst, billedkunst, litteratur, musik, arkitektur, kunsthåndværk og design til alle i området omkring Stengårdsvej i 6705 Esbjerg. 

Nye fælles kunstoplevelser

Satsningen foregår fra 2019 -2021 i samarbejde med områdets beboere, naboer, Esbjerg kommune, professionelle kunstnere og kulturinstitutioner. 

Målet er nye fælles kunstoplevelser. Det skal give energi til udviklingen af et levende og mangfoldigt by- og boligliv. Og det skal rykke kunstnere og kulturinstitutioner i retning af nye udtryk og nyt publikum.

Fakta

Vejskilt med boligblokke i baggrunden
Foto: John Melin

Fakta

Stengårdsvej

Stengaardsvej består af i alt 785 almene familieboliger.

I området er der en nyopført børnehave og vuggestue samt et fælleshus, der er innovativt, både i arkitektur og sammentænkningen af funktioner. Ud over fælleslokaler og en stor børneinstitution så er der lokaler til boligorganisationens personale, det boligsociale arbejde og en afdeling af det lokale politi.

Stengaardsvej har lidt over 1700 beboere. Her er mange børn og en stor andel af de voksne er udenfor arbejdsmarkedet og har en lav husstandsindkomst. Fire ud af fem voksne beboere har kun en grundskoleuddannelse og andelen af indvandrere er relativt høj med 67,8 %.

 

Mere