Foto: Torben Meyer

Fortællingen Flytter Ind

Alle har en fortælling. På Bakkeskolen hjælpes den på vej af en eventyrlig ’Fortællegren’ på skolens bibliotek, designet af kunstner Thomas Dambo. ’Fortællegrenen’ er omkranset af en kreativ udsmykning med blå bjerge og en portal, der skal vække inspiration og begejstring hos Bakkeskolens elever. Udsmykningen er opført af kunstner Sara Vilslev.

Projekt: 2019-2021

Læs om projektet

Besøg af forfattere

Fortællegrenen danner bl.a. rammen om forfatterforløbet, ’Fortællingen Flytter Ind’. Elever på Bakkeskolen får besøg af en række forfattere, der skal hjælpe dem med at blive gode fortællere.

0.-3. klasse har allerede haft besøg af den første forfatter, Rebecca Bach-Lauritsen, der har en klar mission med forløbet: ”Man har altid lov til at fortælle sin egen historie og sin egen version af den og ikke lade andre fortælle den for sig. Kommer man for eksempel fra et belastet boligområde, følger der ofte fordomme og prædikater med. Jeg har forsøgt at lære børnene at tage magten over deres egen historie og selv fortælle den,” siger hun.

”Man har altid lov til at fortælle sin egen historie og sin egen version af den og ikke lade andre fortælle den for sig"

- forfatter, Rebecca Bach-Lauritsen

Historier på æbler og blade

Eleverne har som en del af forløbet skrevet deres egen fortælling og hængt den op på ’Fortællegrenen’. ”Det har været vildt sjovt at møde Rebecca, som jeg har set på tv, og hun har lært mig at blive bedre til at fortælle. Jeg kan godt blive genert, men jeg fortæller altid til min mor, hvis der er sket noget sjovt eller specielt. I mit æble har jeg skrevet om min familie, om mig selv og om mine livretter,” fortæller Shaima fra 3. klasse.

Fakta

Kunstværk der forestiller en stor gren, der ligger på gulvet. Over grenen er der et æbletræ.
Foto: Anne Trap-Lind

Fakta

Om 'Fortællingen Flytter Ind'

’Fortællingen Flytter Ind’ er et undervisningsforløb for 0.-6. klasse på Bakkeskolen.

Alle klasser får besøg af en række forfattere, der skal hjælpe eleverne med at blive bedre fortællere og styrke deres egen fortælling. Undervisningen forløber i skoleåret 20/21.

 

Mere