Peter Jensen, F. 1969

Modtager af hædersydelse, tildelt i 2021 / Kunsthåndværk og design

Begrundelse for tildeling

Peter Jensen har sin helt egen meget personlige stemme i internationalt mode design. Han har dybe rødder i den jyske muld, en lang og grundig uddannelse bag sig i både håndarbejde, skrædderi og design i Danmark. Han er senere videreuddannet på Central St Martins i London. Peter Jensen er ekvilibristen, der skaber underspillet drama, sofistikeret barnlighed og ekstravagant normcore. Han har i perioden 1997 -2018 designet tøj i eget navn med base i London.

Peter Jensen har arbejdet metodisk med musen som afsæt for de universer, han bygger op til sin egen inspiration og rammesætning for designudvikling af tøjet og iscenesættelsen af sine produkter samt som kommunikationsredskab med involverede partnere og medarbejdere.

Peter Jensens mange muser, én for hver kollektion, nulevende eller afdøde, tæller bland andre skuespilleren Jodie Foster, billedkunstneren Cindy Sherman og sangerinden Nina Simone såvel som Lucy fra tegneserien Radiserne og Peter Jensens egen tante Jytte, der boede 25 år i Grønland og drev den lokale burgerbar og taxaselskab. Med afsæt i de mange muser har Jensen leveret og udfordret os med den ene fantasifulde, dobbeltbundne, humoristiske, klædelige, brugbare, kommenterende og stimulerende kollektion efter den anden.

Peter Jensen er nu tilbage i Danmark, hvor han arbejder med et nyt og bæredygtigt koncept under navnet Yours Truly.

Peter Jensen har modtaget adskillige priser og er bl.a. repræsenteret på Victoria & Albert Museum i London, Fashion Museum Bath og Designmuseum Danmark.

Mere