Per Mollerup, f. 1942

Modtager af hædersydelse, tildelt i 2016 / Kunsthåndværk og design

Begrundelse for tildeling

Designer Per Mollerups arbejde har gennem årene været med til at sætte sit præg på Danmark. Gennem sin lange karriere har han beskæftiget sig med grafisk design, skiltning og branding. Mollerups arbejde sættes altid i gang af en given identitetsopgave, som definerer grundlaget for det kunstneriske udtryk, men skabelsesprocessen er dybt personlig og han har præget den kvalitative og faglige udvikling af ny typografi i den danske tradition, både som selvstændig formgiver, som indehaver af Designlab og som professor og mentor for yngre generationer.

Han er blandt meget andet ophavsmanden til logoer for Danmarks Radios DR1, ejendomsmæglerkæden home, forsikringskoncernen Codan og den københavnske Metro. Derudover har han bl.a. stået i spidsen for design og skiltning (wayshowing) i Københavns Lufthavn i Kastrup, Stockholm Arlanda Lufthavn og på Rigshospitalet i Oslo.

Per Mollerup har modtaget et væld af priser både nationalt og udenfor landets grænser, heriblandt Knud V. Engelhardts Mindelegat, IG-Prisen og Thorvald Bindesbøll Medaljen. Han har bl.a. skrevet bøgerne ”Marks of Excellence” og ”Wayshowing>Wayfinding”. I dag arbejder Per Mollerup som professor i kommunikationsdesign på Swinbourne University of Technology i Melbourne, Australien.

Men det er for hans mangeårige, tidløse og vigtige aftryk, hans stilsikre sans for enkelheden og 'tilstedeværelsen af fravær', for den høje kunstneriske kvalitet i hans meget gennemarbejdede løsninger, for hans seriøse faglighed og for hans internationale markering af dansk skriftdesigns betydning, at Statens Kunstfonds Legatudvalg for Kunsthåndværk og Design indstiller Per Mollerup til at modtage Statens Kunstfonds Hædersydelse.

Mere