Louise Campbell, f. 1970

Modtager af hædersydelse, tildelt i 2015 / Kunsthåndværk og Design

Begrundelse for tildeling

Louise Campbell designer alt fra stole, borde, lamper, skabe, reoler, bestik og praktiske og upraktiske dimser til vores rum. Louise Campbell skaber nye indretninger af de hverdagsting, vi omgiver os med, flettet sammen med eget design i sære nye opsætninger. Hendes idéudviklingsprocesser er mindst lige så indtagende som de færdige produkter. De lægger op til en mangfoldighed af nye veje ud i nyttige og unyttige ting og sager til hjemmet og vores fælles rum.

Louise Campbells originalitet er forbilledlig og til stor inspiration for designfaget. Hun flytter sine design ud på grænsen af det teknisk mulige, men det er ofte her ude de nye ting opstår. Samtidig har Louise Campbells design en tilgængelighed og genkendelse selv når poesien, det finurlige og det nytænkende er på spil.

Louise Campbell gør en stor indsats for designfaget og er med til at brede vores design langt ud over landets grænser.

I midten af halvfemserne var Louise Campbell medstifter af gruppen Kropsholder. En gruppe kvindelige designere, der ønskede at arbejde med en alternativ tilgang til møbeldesign, gøre op med den traditionsbundne møbelindustri, og med en legende tilgang eksperimentere og komme med nye bud på forståelsen af hvad begrebet møbeldesign kan rumme. Louise Campbell eksperimenterer stadig meget, men i højere grad solo.

Louise Campbells arbejde er spændende, inspirerende og et forfriskende pust i den industrielle verden. Derfor indstiller Statens Kunstfonds Legatudvalg for Kunsthåndværk og Design Louise Campbell til at modtage Statens Kunstfonds Hædersydelse.

Mere