Foto: Simon Klein Knudsen

"Hadets ydre og indre spejle skal knuses."

 

Forfatter, dramatiker og billedkunstner

Tomas Lagermand Lundme

Litteraturtype:

Romaner, noveller, lyrik, drama, illustrerede værker

Målgruppe:

Udskoling og opefter

Varighed:

90 minutter

Kontaktinfo:

tomaslagermand@hotmail.com

Hadets mange ansigter

 

Det får I

Hadets mange ansigter er både et foredrag, en oplæsning og en inkluderende workshop mellem forfatteren Tomas Lagermand Lundme og eleverne. Gennem hans egne oplevelser med et had fra sin omverden, et voksende indadvendt selvhad og mødet med fysiske hadforbrydelser på gaden og online, stilles der skarpt på de mekanismer, der udløser og indkredser et had. Tomas Lagermand Lundme inddrager dele af sit forfatterskab for unge om hadets utal af mønstre.

 

Det tager I med videre

Elever og lærere får et nuanceret og større forståelsesrum for, hvilke mekanismer og dominoeffekter, som både ydre og indre had rummer. Angsten, mørket, frygten. Gennem dialog, workshop og oplæsning, ønskes der at nedbryde et tabu, en stilhed. Det giver mulighed for at arbejde videre med tematikkerne efterfølgende i Tomas Lagermand Lundme egne værker, hvor han både i litteratur, dramatik, billedkunst og tv-serier har skrevet om had og hadforbrydelser. 

 

Om forfatteren

Tomas Lagermand Lundme (f. 1973) har skrevet en lang række bøger for børn, unge og voksne, ofte med afsæt i eget liv. Han har skrevet om at føle sig anderledes, være sårbar, bøsse, have angst, skade sig selv, have spiseforstyrrelser, og om at opsøge en ydre smerte for at holde den indre smerte i ro. Tomas Lagermand Lundme har i sit arbejde og i sit forfatterskab ønsket at skabe en forskel og give en stemme til dem, der oftest bor i stilheden.