Foto: Claus Christensen

"Poetry slam og spoken word er en engagerende og sjov leg med ord og litteratur, som er i øjenhøjde med eleverne."

 

Forfatter

Peter Dyreborg

Litteraturtype:

Poetry slam / Spoken word

Målgruppe:

Udskoling og opefter

Varighed:

Fleksibel, fx 60-90 minutter

Kontaktinfo:

peter@peterdyreborg.dk 

www.peterdyreborg.dk    

POETRY SLAM OG MUNDTLIGHED

 

Det får I

Sjove digte, skæve digte, digte der handler om noget, og ikke mindst lækre digte, digte der smager godt, digte der slår, og digte med hår. Peter Dyreborgs fokus er poetry slam og spoken word. Tankevækkende underholdning med humor og nerve. Kodeord er mundtlighed, performance og den personlige stemme. Han har et stort repertoire, som han optræder med, og materialet kan tilpasses elevernes hverdag og emner, som de allerede arbejder med i undervisningen. 

 

Det tager I med videre

Poetry slam og de mundtlige litterære genrer giver en legende indgang til poesi og lyrik, hvor det at skrive konkret om hverdagsemner inspirerer unge til selv at udfolde sig. Udover at vise et mere underholdende syn på digte kan Peter Dyreborg fortælle om litterære og retoriske teknikker og virkemidler på en måde, som tager udgangspunkt i eleverne. Og altid med et humoristisk overskud, der fanger eleverne og vækker til eftertanke.

 

Om forfatteren

Peter Dyreborg er den mest kendte poetry slammer i Danmark. Han vandt DM i Poetry Slam i 2008, har udgivet ni bøger, bl.a. en fagbog om poetry slam og været fast tilknyttet Det Kongelige Teater siden 2011. Her er han især kendt for sine soloshows, hvor han blander genrerne. Derudover har han de seneste ti år været underviser på Brønderslev Forfatterskole for unge, ligesom han årligt besøger talrige skoler m.v. med foredrag, shows og workshops.