Foto: Espen Suell

"Hellere strittende langemand end løftet pegefinger i litteratur til unge."

 

Forfatter

Ditte Wiese

Litteraturtype:

Romaner

Målgruppe:

Udskoling og opefter

Varighed:

60 minutter

Kontaktinfo:

hej@dittewiese.dk 

www.dittewiese.dk 

 

 

I bøgerne er du ikke alene

 

Det får I

I åben og humoristisk dialog sætter Ditte Wiese fokus på litteratur som talerør for unge. Uanset hvad de tumler med, så er de ikke alene. Litteraturen kan være et tilflugtssted, men også et sted at finde viden og forståelse om sig selv eller vennerne. Ditte Wiese fortæller om sit, til tider sære og nørdede, arbejde, og hvorfor ungdomslitteratur er så vigtigt. Måske afslører hun endda, om forfattere er så vilde med symbolik, som dansklærere påstår.

 

Det tager I med videre

Med tydelige eksempler fra egne og kollegers værker giver Ditte Wiese deltagerne en bredere forståelse for litteraturen, lagene og arbejdet bag. Og med påstanden om, at der ikke findes forkert litteratur (men svingende kvalitet) gør hun deltagerne nysgerrige på egne og andres læseoplevelser, uanset om man er til Graphic Novels, episk fantasy, lyrik eller ikke har læst frivilligt i flere år.

 

Om forfatteren

Ditte Wiese har markeret sig tydeligt med sine to romaner til unge, Provinspis og Og så drukner jeg.... Sidstnævnte vandt Mofibos lydbogspris for bedste ungdomsbog og blev årets tredjebedste bog til Læsernes Bogpris. Hun har optrådt på BogForum og i paneldebatter, men allerhelst i dialog med unge. Hvad læser de? Hvorfor læser de ikke? Og hun insisterer på, at litteratur kan gøre en forskel for den enkelte.