Foto: Anja Blaksmark

"Jeg havde over 30 fejl i diktat hver uge, i dag har jeg har skrevet over 100 bøger."

 

Forfatter

Nicole Boyle Rødtnes

Litteraturtype:

Børne- og ungdomsbøger

Målgruppe:

Mellemtrin, udskoling og opefter

Varighed:

60 minutter

Kontaktinfo:

nicole.roedtnes@gmail.com 

Sæt gang i læselysten!

 

Det får I

Nicole Boyle Rødtnes har skrevet over 100 bøger. Et fælles tema er mod. Uanset om det er modet til at stå ved sig selv, eller modet til at tage kampen op mod zombier.  I foredragene fortæller Nicole Boyle Rødtnes om, hvordan hun blev forfatter, selvom hun kæmpede med at lære at stave, og om to til tre udvalgte bøger/serier. Der er god tid til at stille spørgsmål, og det bedste spørgsmål vinder en bog. Der kan også  aftales autografsignering.  

 

Det tager I med videre

Efter Nicole Boyle Rødtnes' besøg er der sat skub i læselysten. Hendes brede forfatterskab gør det let for eleverne at finde en bog, der passer til dem, da hun har skrevet i mange forskellige genrer og sværhedsgrader. Hendes personlige beretning om at have svært ved at lære at stave og aldrig at give op vil inspirere eleverne til selv at forfølge deres drømme, uanset hvilke personlige udfordringer de kæmper med.

 

Om forfatteren

Nicole Boyle Rødtnes er blandt de mest læste børnebogsforfattere og har været nomineret til Orlaprisen et utal af gange. I 2019 modtog hun desuden Forlaget Alvildas Hæderspris for litterær udmærkelse. På mellemtrinnet er hendes mest kendte serier Elverdans, Zombie-jæger, Medusa og Star Girl. Og i overbygningens er det hendes dystopier Ilttyv og Den sorte enkes by (Rød og Blå-serien) samt romanen Udstillet om reality-tv.