Portræt af kvinde
Foto: Hans Sturesson

"Jeg klatrede ud ad vinduet og løb ned på stranden. Der lå båden. "Drømmehavet," sagde jeg. Og så sejlede vi."

 

Forfatter:

Esther Rützou

Litteraturtype:

Romaner, oplæsningshistorier og mundtlige fortælling

Målgruppe:

Vuggestue/børnehave, indskoling

Varighed:

Efter aftale – programmet kan indrettes efter børnegruppen

Kontaktinfo:

esther.rutzou@gmail.com 
Tlf.: 30241958

Drømmehavet

 

Det får I

Forfatter og fortæller Esther Rützou tager børnene med ind i historierne fra Drømmehavet, hvor de kan møde monstre, riddere, dinosaurer og superhelte med de særeste superkræfter. Når børnene har været tilhørere længe nok, inviteres de med i bevægelsesfortællinger og fortællinger med musik og rytme – så vi ikke skal sidde stille hele tiden. Børnene kommer også til selv at lave historier sammen med Esther.

 

Det tager I med videre

Forløbet udfordrer børnenes fantasi og giver lov til at digte. Det giver lyst til at lege med sproget og styrker børnenes evne til at danne billeder og forstå ord. De skaber selv historier og bliver opfordret til at eksperimentere med sproget og udforske konsekvensen af forskellige handlinger. Børnene kan fortælle deres egne historier for forældre eller for hinanden, og historierne kan bruges til samtaler om for eksempel følelser og empati.

 

Om forfatteren

Esther Rützou er forfatter til indtil videre ni børnebøger – dels til mellemtrinnet og dels til indskoling/børnehave. Handlingerne bevæger sig i fantasy/magisk realisme med vægt på den gode historier og et sprælsk sprog. Esther fortæller for børn i skoler og institutioner og har kørt flere længere forløb med fortælling og fortælleworkshops i børnehuse og skoler. Esther inddrager både ord, krop og sanglege i sine fortælleforestillinger.