Portræt af kvinde
Foto: Henrik Einspor

"Advarsel: Ægte kærlighed til bøger, til sprog, fantasi og fede fortællinger … er stærkt smitsomt."

 

Forfatter:

Ellen Holmboe

Litteraturtype:

Romaner, noveller, seriebøger, billedbøger, letlæsningsbøger

Målgruppe:

Indskoling, mellemtrin, udskoling

Varighed:

60-90 minutter

Kontaktinfo:

ellen.holmboe@gmail.com
www.ellenholmboe.dk 
@ellen_holmboe

Mød en ægte bogelsker

 

Det får I

Ellen Holmboes foredrag spænder lige så vidt, som hendes forfatterskab. Humor, gys, action, alvor. Temaerne aftales med skolen, for eksempel hverdagens mysterier (med afsæt i detektivserien om Filip M. Lund), normalitet (Freakshow-serien) eller ondskab og farlige fortællinger (Og de onde lo – amoralske fabler).
Faste elementer er: Hvordan arbejder en forfatter, hvordan blev jeg forfatter, hvor kommer ideer fra, og hvordan bliver gode ideer til gode bøger?
Nøgleordene er nærvær, dynamik, dialog og en stærk billedside.

 

Det tager I med videre

Læse- og skrivelyst! Alle får mest ud af mødet, hvis børnene på forhånd har arbejdet med bøgerne eller som minimum læst én. Så får samtalen en helt anden dybde.
Tematisk og visuelt er der meget at arbejde med, både før og efter. Til Filip M. Lund-serien kan lærerne for eksempel hente gratis undervisningsmateriale.
Efter aftale kan Ellen også hyres til workshops, dobbeltforedrag, huskunstnerforløb eller fyraftensmøder om læselyst. Se mere på www.ellenholmboe.dk.

 

Om forfatteren

Ellen Holmboe har haft næsen i en bog, siden hun knækkede læsekoden. Hun lever og ånder for bøger. For læselyst og lystlæsning. Hun har skrevet +60 bøger, der er altid nye på vej, og så er hun læseaktivist. Som medstifter af læsekampagnen www.GratisBørnebøger.dk har hun for eksempel været med til at få hundredtusindvis af børn til at læse online. Ellen møder publikum, hvor de er, og sætter sig selv på spil i en grad, så to ens foredrag aldrig er ens.