Foto: Henrik Einspor

"Freakshow stiller spørgsmålet: Hvor langt vil du gå for at være normal – eller for at være noget særligt?"

 

Forfatter

Ellen Holmboe

Litteraturtype:

Seriebøger

Målgruppe:

Mellemtrin

Varighed:

120 minutter

Kontaktinfo:

ellen.holmboe@gmail.com

www.ellenholmboe.dk 

 

 

Freak eller normal?

 

Det får I

Med afsæt i den Orla-nominerede Freakshow-serie fortæller Ellen Holmboe om fortidens cirkusfreaks, om nutidens ekstreme reality-stjerner og om sin egen freakethed som kvindelig computernørd i et mandefag. I et mix af vilde cirkushistorier og kølig matematik inviterer Ellen Holmboe børnene ind i en dialog om, hvad der er smukt, normalt og freaket. Børnene får også mulighed for at spørge løs om forfatterens liv, forfatterliv plus øvrige bøger.

 

Det tager I med videre

Mødet fungerer som en øjenåbner for, hvordan vores hjerne narrer os til at fokusere på det, der stikker af fra ”normalen” hos os selv og hinanden, hvilket er superaktuelt for en gruppe af tweens, hvor kroppen vokser i utakt.  I undervisningen kan I arbejde videre med anderledeshed og visuelle minoriteter: fra hekseforfølgelser til hverdagsdiskrimination og kropslede. (Læs gerne en eller flere af Freakshow-bøgerne inden mødet)

 

Om forfatteren

Før Ellen Holmboe blev forfatter, læste hun computervidenskab og litteraturvidenskab. Hun har skrevet +60 børnebøger. Den Orla-nominerede serie Freakshow er skrevet sammen med Nicole Boyle Rødtnes. Sammen med Kristian Eskild Jensen har hun skrevet Og de onde lo – amoralske fabler, der modtog Kulturministeriets Illustratorpris i 2018. Ellen Holmboe er en ægte bogfreak. Hun elsker at møde sit publikum og er ikke bange for at sætte sig selv på spil.