Foto: Jakob Bødskov

"En iskold workshop om menneske og natur, og det ansvar man får, når man gør et vildt dyr tamt."

 

Forfatter

Annie Bahnson

Litteraturtype:

Børne- og ungdomsbøger

Målgruppe:

Indskoling og mellemtrin

Varighed:

1,5-3 timer

Kontaktinfo:

a9bahnson@gmail.com

www.a9bahnson.com

+45 30 22 93 07

Lille Moskusmand

 

Det får I

På en vejrstation i Grønland fik Madsen sig engang en usædvanlig ven: Moskus-kalven, Lille Moskusmand. Vi går tæt på romanen, der er baseret på en virkelig hændelse, og deltagerne får fakta om den ”rigtige” Lille Moskusmand. Workshoppen veksler mellem foredrag og aktiviteter. Vi skal morse, gå på ordjagt og skrive om det ansvar, der følger med at gøre et vildt dyr tamt. Workshoppen er ideel i et forløb om Grønland, menneske og natur. Forberedelse: Børnene kender romanen Lille Moskusmand.

 

Det tager I med videre

Lille Moskusmand er fuld af polar-ord og ord, der kobler sig til romanens univers. Det kalder jeg et ordnivers. Enhver historie har sit eget ordnivers. Dette fokus får børnene forhåbentligt med sig og kan gå på jagt efter i andre bøger og selv skabe i deres egne tekster. Desuden vil deres interageren med romanen gøre romanen levende, og de bliver opmærksomme på, at bøger giver adgang til andre verdener, personer og tider.
 

Om forfatteren

Annie Bahnson skriver både realistiske ungdomsromaner og knap så realistiske børneromaner. Blandt andet Helt som de andre, Der kom en hund med færgen, Lille Moskusmand og Luxus. Hun har en stor kærlighed til naturen og det skøre og skæve blandt mennesker. Hun har mange års erfaring med at lave kreative skriveworkshops med børn og unge. I 2012-2014 gik hun på Forfatterskolen for Børnelitteratur, og hun er også uddannet folkeskolelærer.