Tildelt af Legatudvalget for Billedkunst

Foto: Birk Thomassen. Video: Emilie Beck Vestergaard og Christian Ravn Brems, Charlottenborg Kaffeklub, Uopfordret Jobansøgning til Kulturministeren.

Tildelt af Legatudvalget for Billedkunst

Rosa Marie Frang

Rosa Marie Frang er en kunstner, der arbejder i grænselandet mellem det performative og dokumentariske, da hun trækker på traditioner fra både radio- og filmmontage. Hendes kunst udspringer af hendes eget liv og hendes egne erfaringer, som hun bruger som materiale til at reflektere over spørgsmål om klasse, køn og privilegier. Hun arbejder med den medieskabte virkelighed som sit råmateriale, og hendes primære værktøj er hendes stemme.

Frang er en stemme i samfundsdebatten, der balancerer humor, vrede og sårbarhed i sit udtryk. Hun tør opsøge konflikter og tale om det, der er ukomfortabelt – både når det gælder hende selv og samfundet generelt. Frangs evne til at kommunikere komplekse idéer og udfordre status quo har de sidste år gjort hende til en central figur i den offentlige samtale om kunstens rolle i samfundet, hvor hun både har vist mod, engagement og dygtighed.

Rosa Marie Frang modtager et treårigt arbejdslegat på 855.000 kroner.

 

Mere