Ring no. 21 af Per Suntum    Enviromental Genes af Annette Dam Found on the Floor af Helen Clara Hemsley

Statens smykker rejser til Tyskland

78 smykker fra Statens Kunstfonds smykkesamling tager turen over grænsen, hvor de skal udstilles på ét af Münchens største museer.  

5. marts 2020

Bærbare kunstværker fra elegante armbånd og store halskæder til brocher med politiske budskaber og kropssmykker, der udfordrer bevægelser. Det er noget af det, tyske museumsgæster nu kan se frem til, når de udvalgte smykker tager turen til München.

50 danske designere er med

Bag de udstillede smykker står 50 danske smykkedesignere, der på hver deres måde har bidraget til at definere dansk smykkekunst gennem de sidste 50 år. Ud over 78 smykker fra Kunstfondens samling viser udstillingen også 24 smykker, som er lånt til lejligheden af nutidens bedste smykkekunstnere.

De i alt 102 smykker vises på Staatliche Antikensammlungen i samspil med museumsgenstande fra museets antiksamling. Udstillingen åbner 11. marts og løber til 14. juni.

Bygger på tillid

Sammen med smykkerne rejser historien om den låneordning, der følger med Statens Kunstfonds samling. Normalt kan smykkerne lånes ud til alle, der har en aktiv rolle i en offentlig begivenhed.

”Det, vi specielt er glade for at fortælle om vores smykkeordning, er, at med den følger en stor portion tillid – du kan låne et smykke, hvis du bare lover at passe godt på det og aflevere det tilbage igen. På den måde kan vi vise smykkerne frem, sådan som de er tiltænkt – de skal bruges og bæres,” fortæller formand for Statens Kunstfonds Legatudvalg for Kunsthåndværk og Design, Anne Damgaard.

Se alle smykker indkøbt af Statens Kunstfond

Venskabsår med Tyskland

Udstillingen er en del af det dansk-tyske Kulturelle Venskabsår 2020.

Ud over på Antikensammlung i München kan smykkesamlingen i en ny kuratering opleves på endnu en udstilling i Tyskland i 2020 – nemlig på MAK – Museum für Angewandte Kunst, Køln til september.  

Læs mere om venskabsåret med Tyskland

Om smykkeudstilling i Tyskland

Udstillingen er åben 11. marts til 14. juni

Finder sted på The Staatliche Antikensammlungen i München

Udstillingen hedder ’Werke und Tage’

Om Statens Kunstfonds smykkeordning

Ca. 300 smykker af høj kunstnerisk kvalitet 

Smykkerne indkøbt siden 1978 og frem til i dag  

Smykkerne kan lånes af enhver, der har en aktiv rolle i en offentlig sammenhæng

Smykkesamlingen kan normalt opleves på Koldinghus i udstillingen ’Vores smykker’ 

Mangler du mere info?

Statens Kunstfonds pressetelefon: 41 39 38 53

Mere