Cloud Gate af Anish Kapoor i Millenial Park, Chicago. Foto: Statens Kunstfond

Statens Kunstfond og Chicago Architecture Biennial i markant samarbejde

Statens Kunstfond indgår et markant samarbejde med den største arkitektur- og designbegivenhed i USA, Chicago Architecture Biennial. Danske kunsthåndværkere, designere og arkitekter får dermed mulighed for at profilere sig på en central international scene.

2. juli 2020

Der bliver på flere måder tale om lancering af et samarbejde med pionérkarakter, når Kunstfonden løfter sløret for et nyt samarbejde med Chicago Architecture Biennial efter sommerferien.

Udvalgsleder for Projektstøtteudvalget for Kunsthåndværk og Design, Anne Blond, og udvalgsleder for Legat- og Projektstøtteudvalget for Arkitektur, Ellen Braae, udtaler:

”Samarbejdet med Chicago Architecture Biennial bliver på flere måder banebrydende, og vi glæder os meget til at invitere kunsthåndværkere, designere og arkitekter til at bidrage til samarbejdsprojektet med Biennalen. Projektet har fokus på, hvordan vi designer og bruger vores byer, og på at arbejde stedsspecifikt med hyperlokale potentialer og udfordringer. Noget som er en stor styrke hos de danske udøvere, og som vi glæder os til at se bud på.”

Samarbejde en del af USA-satsning

Det er første gang de to udvalg, Projektstøtteudvalget for Kunsthåndværk og Design og Legat- og Projektstøtteudvalget for Arkitektur, i fællesskab går sammen med den prestigefyldte Chicago Architecture Biennial om at skabe en mulighed for et markant tværfagligt projektsamarbejde.

Samarbejdet med Chicago Architecture Biennial er en del af Kunstfondens markante strategi om at skabe muligheder for danske udøvere i USA.

Chicago Architecture Biennial samler mere end 500.000 arkitektur og designprofessionelle fra hele verden i Chicago by, og er en central international platform for udviklingen på området. I 2019 var Danmark for første gang repræsenteret med et officielt bidrag, Cabbage Patch, et markant stedsspecifikt værk skabt af Gamborg/Magnussen

FAKTA:

  • Chicago Architecture Biennial er blevet afholdt hvert andet år siden 2015
  • Biennialen samler arkitekt- og designprofessionelle fra hele verden
  • Biennialen har mere end 500.000 besøgende

Mere