Graphics: SLKS

September 2021: Kulturprogram for oversættere fra dansk – ansøg nu

Et kvalificeret netværk af oversættere er altafgørende for dansk litteraturs internationale muligheder. Statens Kunstfond giver derfor godt 40 oversættere af dansk litteratur fra hele verden mulighed for at deltage i et kulturprogram, der skal styrke deltagernes netværk og kendskab til dansk sprog og kultur.

7. juni 2021

Send ansøgning

Du kan netop nu søger om at deltage i Kulturprogrammet for oversættere. Kulturprogrammet finder sted i dagene 1. til 6. september 2021 og afholdes i Aalborg. Du skal ansøge senest 21. juni om at komme i betragtning til en plads på kulturprogrammet.

Faglige workshops om sprog og kultur

Kulturprogrammet vil indeholde faglige workshops, der kan styrke dine kundskaber som oversætter og inspirere dig i dit arbejde. Der vil være oplæg om det danske sprogs mange kringelkroge, litteratur og om dansk kultur. Der vil også være udflugter til steder med en særlig litterær eller kulturel interesse. 

Som deltager kan du med andre ord forvente at få fyldt godt op i din sproglige værktøjskasse i løbet af fire intense dage. Det forventes til gengæld, at du som oversætter tager aktiv del i hele programmet. 

Det praktiske – hvad er inkluderet?

Som deltager skal du ankomme d. 1. september, og der er fire dages ophold med fuld forplejning 2.-5. september, inkl. to dage med udflugt mv. og afrejse d. 6. september. Du får et fast beløb til dækning af rejseudgifter (3.500 kr. inden for Europa og 7.500 kr. fra andre dele af verden). Eventuel udgifter til visum dækkes. Hotelophold dækkes 1.-6. september med indtjekning fra sidst på eftermiddagen den 1. og udtjekning om morgenen den 6. september.

Deltagerne skal selv arrangere rejse fra hjemlandet til Aalborg. Der er relativt billige flymuligheder fra København til Aalborg.

Krav for at kunne deltage

For at kunne deltage i seminaret skal du være aktiv oversætter fra dansk, have oversat mindst to danske værker til dit modersmål inden for de seneste to år og være bosiddende uden for Danmarks grænser. Du forventes at deltage i det fulde program 1.-6. september. I forhold til pandemien skal du som ansøger selv sørge for at undersøge, hvilke krav, der er gældende i dit hjemland, og i Danmark i forhold til indrejse i Danmark og returrejse til hjemlandet. Tjek derfor hjemmesiden coronasmitte.dk løbende. Bliver du forhindret i at deltage, skal eventuel udbetalt bevilling tilbagebetales, medmindre det kan dokumenteres, at refusion for rejseudgifter ikke er mulig.

Send en ansøgning

Ønsker du at deltage i kulturprogrammet, skal du sende en elektronisk ansøgning senest d. 21. juni.

Send ansøgningen

I ansøgningen skal du gøre rede for dit litterære oversættelsesarbejde, inkl. en fuld liste over oversættelser fra dansk og evt. andre sprog. Du skal også udfylde nedenstående skema til bankoplysninger (bemærk, at der er to skemaer, et til lande med IBAN og et til lande, som ikke benytter IBAN).

Bankskema til lande med IBAN (Word)
Bankskema til lande uden IBAN (Word)

Hvis flere ønsker at deltage, end udvalget kan honorere, vil der blive prioriteret blandt ansøgerne. Der er 40 pladser.

Programmet vil prioritere allerede etablerede oversættere, for at styrke netværket blandt aktive oversættere fra dansk ovenpå covid-19. Der vil også blive prioriteret i forhold til geografisk spredning blandt de deltagende oversættere.

Fakta

Tidsskrifter i en bunke

Fakta

Vigtige datoer

  • Dato: 1. - 6. september 2021
  • Ansøgningsfrist: 21. juni 2021
  • Svarfrist: 1. juli 2021 

Yderligere oplysninger 

Søren Beltoft – litt@slks.dk, +45 2539 8858
Anne-Marie Rasmussen – litt@slks.dk, +45 3374 5075

 

Mere