Nye litterære stemmer får arbejdslegater

Dansk litteratur sprudler af talent og høj kvalitet. Statens Kunstfond har netop uddelt arbejdslegater for over 31 millioner kroner til 287 lysende forfatterstemmer.

9. maj 2022

Udvalgsleder for Legatudvalget for Litteratur Dennis Gade Kofod siger:

”Det er nærmest overvældende at orientere sig i alle de nye stemmer, der vælder frem i disse år – fra romankunst og lyrik over litteratur til børn og unge, illustrationer og tegneserier til faglitteratur og oversættelse: Hele det store felt, som udvalget dækker over, sprudler af talent, der ud over kvalitet også udmærker sig ved en imponerende mangfoldighed. 
De seneste år er der kommet en række udgivelser, der på hver sin måde har forholdt sig til moderskabet, og det fortsætter, men nu sammen med en interesse for en række andre facetter af livet, der ofte hører sammen med det: F.eks. faderskabet og de mange former for maskulinitet der findes i det, frivillig og ufrivillig barnløshed og hvad det egentlig vil sige at være en familie.” 

Derfor får de arbejdslegater

I Danmark har vi en lang tradition for at tage underholdning og kunst til børn og unge alvorligt, og det kommer også til udtryk i årets ansøgninger. Derfor går tre af de treårige arbejdslegater i år til kunstnere, der har hele eller store dele af deres virke inden for dette felt. Her kan du læse de ord, modtagerne af de 3årige arbejdslegater får med på vejen af Legatudvalget:


Foto: Colourbox

Om legaterne

  • 896 har ansøgt om et arbejdslegat
  • 287 har modtaget arbejdslegater
  • Seks modtager 3årige arbejdslegater (3 børne- og ungeforfattere og 3 skønlitterære) på 855.000 kr.
  • 248 modtager almindelige arbejdslegater på 100.000 kr.
  • 33 modtager et debutantlegat på 50.000 kr.

I alt er der uddelt 31.580.000 kr.

Se alle årets modtagere af arbejdslegater fra Legatudvalget for Litteratur

Om Statens Kunstfonds Legatudvalg for Litteratur

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Litteratur tildeler legater og stipendier til skabende kunstnere inden for litteraturområdet. Støtten gives på baggrund af ansøgerens samlede kunstneriske virke.

Udvalget består af Dennis Gade Kofod (udvalgsleder), Lars Horneman, Lasse Horne Kjældgaard, Agnete Dorph Stjernfelt og Gerd Laugesen.

 

Mere