Uffe Isolotto, We Walked the Earth, 2022. Foto Jakob Hunosøe

Nu åbner Venedig Biennalen

Frilandsmuseum, fantasy og fremtid smelter sammen i Uffe Isolottos udstilling ’We Walked the Earth’, der åbner på lørdag i den danske pavillon på Venedig Biennalen. 

Pressemeddelelse
19. april 2022

Venedig Biennalen
23. april - 27. nov.

Læs om biennalen

 

80 lande deltager når verdens ældste og mest prestigefulde kunstbegivenhed, Venedig Biennalen, åbner lørdag den 23. april. Kunstner Uffe Isolotto er udpeget af Statens Kunstfond til at repræsentere Danmark med sin installation ’We Walked the Earth’. 

Uffe Isolotto siger: 

’Jeg ser meget frem til at præsentere ’We Walked the Earth’ for publikum på Venedig Biennalen. Jeg har forvandlet hele pavillonen til en omfattende scene, der både er genkendelig og helt fremmed. Scenen er et billede på den tid vi lever i netop nu, hvor verden bliver stadig mere kompleks og uforudsigelig, og vi står over for et væld af udfordrende realiteter, det være sig økologiske, politiske eller eksistentielle. Tiden emmer af lige dele håb og fortvivlelse - og det er denne tilstand jeg gerne vil gøre fysisk og reel i udstillingen.’  

Billede på nutiden

Uffe Isolottos totalinstallation inviterer publikum ind i en hyperrealistisk verden centreret omkring en kentaurfamilie og deres hjem. Scenen er hjemsøgt af en dyb usikkerhed, og det er umuligt at afkode, om det er tragisk eller håbefuldt. Verden virker velkendt, men er alligevel ikke længere sig selv. 

’We Walked the Earth’ er et familiedrama om liv og død i en dybt forandret verden. Samtidig er det et billede på os selv og på vores samtid. I udstillingen er fortid og fremtid smeltet sammen; utopi og dystopi, biologi og teknologi, menneske og dyr. Uffe Isolotto har iscenesat dette drama så vores desorientering og vores sociale, økologiske og eksistentielle problematikker fremstår akutte og næsten håndgribelige.

’We Walked the Earth’ kommer ud af Uffe Isolottos mangeårige arbejde i skæringspunktet mellem krop og maskine, som med installationen i den danske pavillon nu realiseres i stor skala.   
’We Walked the Earth’ er kurateret af Jacob Lillemose og realiseret i samarbejde med 10 tons, Fyns Naturværksted, Thomas Foldberg Studios, Anne Sofie Madsen, Soft Baroque, Maria Koshenkova, Ida Hy, Christine Bechameil, Marie Søegaard Tarpø og Line-Gry Hørup. 

Flere danske kunstnere i Venedig

Ud over Uffe Isolotto i den danske pavillon, deltager de danske kunstnere Sidsel Meineche Hansen og Ovartaci på biennalens hovedudstilling, og med i biennaleprogrammet er også Tue Greenfort med en soloudstilling, og Mille Kalsmose som er med i en gruppeudstilling i Camerouns pavillon.

Venedig Biennalen er åben for publikum fra den 23. april til den 27. november.

Udstillingen er skabt specifikt til den danske pavillon, men vil kunne opleves i Danmark i et justeret format i Den Frie Udstillingsbygning i København i juni 2023. 

Følg udstillingens profil @wewalkedtheearth på Instagram.

Tre tegninger sat sammen
Uffe Isolotto, We Walked the Earth, 2022

Fakta

Statens Kunstfond er kommissær for den danske pavillon og har udpeget Uffe Isolotto ved et open call. Udstillingen er finansieret af Statens Kunstfond og har modtaget yderligere støtte fra Ny Carlsbergfondet, Augustinus Fonden, Det Obelske Familiefond og Beckett-Fonden.

Om Uffe Isolotto:

Uffe Isolotto (f. 1976) er født og opvokset nær Fjerritslev. Han er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2007 og bor i København. Uffe Isolotto har deltaget på talrige udstillinger, navnlig i Danmark, men også i udlandet. I Danmark har han vist værker på ARKEN, Overgaden Institut for Samtidskunst, Nikolaj Kunsthal og SMK – Statens Museum for Kunst. I udlandet bl.a. på Malmø Kunsthal og den 14. Mediekunstbiennale i Santiago, Chile. Uffe Isolotto er repræsenteret med værker på SMK - Statens Museum for Kunst og Holstebro Kunstmuseum og står bag flere store offentlige kunstprojekter fx ”Bodies on Balconies” på Vendsyssel Teater i Hjørring.

Uffe Isolotto arbejder med fysiske og digitale skulpturer, samt med tidsbaserede medier som film og animation. Han er interesseret i forskellige livformer, både biologiske og syntetiske, og ofte smelter de to spor sammen i en praksis, der omfatter krop, teknologi og økologier i bredeste forstand.

Om Venedig Biennalen

  • Venedig Biennalen er den ældste og mest prestigefyldte biennale for samtidskunst og afholdes i år for 59. gang.
  • Kunstbiennalen finder sted hvert andet år og består af en hovedudstilling, som kurateres af en international stjernekurator og en række udstillinger i nationale pavilloner, som de enkelte lande står for.

Læs om biennalen

 

Mere