"En kunstner som tør slå ud med armene". Det er bl.a. udvalgets begrundelse for, at Di Garbi modtager et af årets store arbejdslegater. Foto: Aarhus Teater, Zuhal Koca

Modtagere af arbejdslegater er kæmpe ørenåbnere

Fra akustiske instrumenter til digitale platforme. Musikken dækker det hele og henvender sig til et ligeså mangfoldigt publikum. Det viser de 255 komponister og sangskrivere, der nu modtager arbejdslegater for musik fra Kunstfonden.

22. april 2020

Udvalgsleder for Statens Kunstfonds Legatudvalg for Musik Andy Pape siger:

”Aldrig har musikken favnet så bredt, som de mange spændende ansøgere til musiklegater i 2020 giver udtryk for. Musikken kan udmønte sig fra den enkleste sangstemme til det mest komplicerede symfoniske partitur. Fra akustiske instrumenter til digitale platforme. Fra garage rock til ambient techno. Musikken kan være abstrakt, den kan være nærværende. Ja, den kan sågar have sit udspring i, at komponisten ikke vil benytte sig af lyd. Der er mange, som arbejder på kryds og tværs af musikalske stilarter, så det nogle gange kan være svært at tale om en præcis genre.

Blandt ansøgerne var der flere nye, stærke individualister, som har en hel klar personlig vision, og som er meget sikre i deres udtryk. Det har været en kæmpe ørenåbner at læse og lytte til alle de indsendte ansøgninger, og udvalget glæder sig til at få ørerne yderligere åbnet ved de næste tre års ansøgninger.”

Fire komponister og sangskrivere modtager store arbejdslegater på 250.000 kr. hver:

 


Fakta

Kvinde arbejder ved mixerpult

Fakta

Om arbejdslegater

  • 846 har søgt om arbejdslegater
  • 255 komponister og sangskrivere modtager arbejdslegater 
  • 12.140.000 kr. er uddelt i alt

Kunstfonden uddeler arbejdslegater til vores dygtige kunstnere i Danmark inden for musik , film, scenekunst, litteratur, billedkunst, arkitektur, kunsthåndværk og design.  

Om Statens Kunstfonds Legatudvalg for Musik

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Musik består fra 2020 til 2023 af komponist Andy Pape (udvalgsleder), musikproducer Bjørn Christiansen ’Bjørn Svin’, vokalist Lise Cabble, komponist Rune Glerup og komponist Sissel Vera Pettersen.

Se alle tildelinger

 

Mere