WIELS, Bruxelles

Danske billedkunstnere tilbydes seks måneders ophold på WIELS fra 1. juli - 31. december 2022

Er du en dansk billedkunstner, så kan du søge om seks måneders ophold på WIELS Contemporary Art Centre i Bruxelles fra 1. juli - 31. december 2022.

Projektstøtteudvalget for billedkunst har indgået en aftale med stedet om én plads.
Processen er, at udvalget udvælger kandidater til en shortlist og WIELS vælger herfra den endelige kunstner, som får:  

  • Deltagelse i seks måneders residencyprogram
  • Studio på WIELS
  • Tilskud til dækning af normale leveomkostninger på 8.000 kr. md.
  • Månedligt boligtilskud på 6.000 kr.
  • Rejsetilskud på 2.000 kr.

Om residency-programmet

WIELS' Residency Program er et internationalt laboratorium for yngre kunstnere fra hele verden og udgør en vigtig del af WIELS' overordnede program. Residenten indgår i residencyprogrammet sammen med otte andre kunstnere. WIELS tilbyder et unikt kunstnerisk arbejdsmiljø, hvor kunstnere både kan skabe værker, deltage i faglige debatter og bidrage til kunstnerisk forskning. WIELS bistår på den måde kunstneren i at etablere en ramme for netværk og varig udveksling af ideer med kunstscenen i Bruxelles.

Residencyprogrammet består af ugentlige møder og individuel feedback fra tre billedkunstneriske mentorer, som igennem hele forløbet, er i løbende dialog med kunstneren om praksis og konkrete projekter. WIELS arrangerer også studio visits med kuratorer og kritikere, studieture og udstillingsbesøg til udstillinger i hele Belgien.

Om WIELS

Som udstillingssted er WIELS en af ​​de førende samtidskunstinstitutioner i Europa. Stedet viser skiftende udstillinger af Belgiske og internationale kunstnere, både yngre og mere etablerede. WIELS virker herudover, som et kunstprofessionelt laboratorium for kreativitet og dialog, hvor kunst og arkitektur danner grundlag for diskussioner af aktuelle begivenheder og problematikker.

WIELS åbnede sine døre i 2007 i en bemærkelsesværdig bygning, der er et sjældent eksempel på belgisk modernistisk og industriel arkitektur fra 1930'erne. Siden da har WIELS vist mere end 65 udstillinger, haft over 130 kunstnere i residency, samt søsat utallige andre sociale og kunstneriske initiativer.

Faciliteter og indkvartering

Residenten får eget atelier, men bemærk at man selv er ansvarlig for at finde bolig under opholdet. WIELS kan være behjælpelige med at formidle kontakt til mulige udlejere.

Søg om ophold på WIELS

Hvis du gerne vil søge om residencyophold på WIELS, anbefaler vi, at du først orienterer dig grundigt på WIELS' egen hjemmeside.

Gå til WIELS hjemmeside

Derefter skal du skrive en motiveret ansøgning på engelsk, som du skal vedhæfte vores elektroniske ansøgningsmodul, sammen med dit CV, værkbilleder med videre.

Hvem har tidligre været på WIELS?

  • 2018 Markus von Platen
  • 2019 Lise Harlev
  • 2020 Amalie Eibye Brandt
  • 2021 Gianna Chantima Surangkanjanajai
Mere