Kunstneriske talenter bliver en del af karriereprogram

12 unikke talenter har fundet vej til Statens Kunstfonds karriereprogram ’Den Unge Kunstneriske Elite’, der hjælper unge kunstnere med at udvikle deres talent i rejsen mod fodfæste på den nationale og internationale scene. 

Pressemeddelelse
7. december 2022

Hvert år udvælger Kunstfonden nogle af de største nye kunstneriske talenter til det toårige kunstneriske og karrieremæssige udviklingsprogram ’Den unge kunstneriske elite’. Her får de en unik mulighed for udvikle deres kunstneriske virke og booste deres karriere nationalt og internationalt.

Lise Skou, som er udvalgsleder for Det tværgående udvalg for Den unge kunstneriske elite, siger:

Selv de største talenter kan have brug for hjælp til at indfri og udleve deres potentiale. De unge kunstnere, vi nu har udvalgt til karriereprogrammet, viser et helt særligt mod til at krydse kunstneriske genrer og formater, udfordre det etablerede og gå nye veje. Vi glæder os til at følge deres udvikling i karriereprogrammet. Det har samtidig været utrolig inspirerende at læse så mange kvalificerede ansøgninger fra spirende talenter, og at få indblik i en så stor variation af kunstneriske udtryk og visioner. Det lover godt for fremtidens kunstnere.

 

De 12 udvalgte kunstnere er:

Fakta

Karriereprogrammet' Den unge kunstneriske elite’ gik i luften i 2018 og har til formål at hjælpe unge fremadstormende kunstnere med at få foden indenfor på den danske og internationale scene.

Hver af de 12 udvalgte har sammen med en selvvalgt, erfaren konsulent udtænkt et skræddersyet toårigt karriereforløb, der skal sætte fart i deres karriere både nationalt og internationalt.

Med karriereprogrammerne får de ekstra mulighed for at fordybe sig i arbejdet med deres kunstneriske udtryk gennem bl.a. mentorforløb, residencies og samarbejder med andre internationale kunstnere.

Læs mere om Karriereprogrammet' Den unge kunstneriske elite’

 

Mere