Hyldest til fire bygninger i særklasse

Statens Kunstfond præmierer nu for første gang arkitektur. Fire bygninger modtager en særlig pris for på bedste vis at forene form, funktion og fællesskaber.

Pressemeddelelse
29. oktober 2020

Fra boligbyggeri til whiskysmagning i landbrugslænger og moderne teaterbyggeri integreret i bylivet. Arkitekturen i de præmierede bygninger formår alle at inkludere og komme lokalmiljøets kultur i møde. 

De fire præmierede bygninger er:

Arkitektur beriger hverdagen 

Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg ønsker med bygningspræmieringerne at kaste lys over den betydning, arkitektur har for vores hverdag. 

”Vi har udvalgt fire helt særlige bygningsværker, der formår at bevæge os og vise sit værd i mødet mellem æstetik, funktion og lokation. Værker som beriger hverdagen for bygningens brugere og lokalmiljøet,” siger udvalgsleder Ellen Braae fra Statens Kunstfond.

Præmieringsplaketten er udformet af den danske arkitekt og designer Lars Vejen. Foto: Dejan Alankhan

Om præmieringer

Kunstfonden vil frem over hvert år præmiere arkitektoniske værker, som har betydet noget særligt for dansk arkitektur, bygningens brugere og lokalmiljøet. Man kan ikke søge om at blive præmieret. 

Med præmieringen følger en præmieringsplakette udformet af den danske arkitekt og designer Lars Vejen. Plaketten er udformet i bruneret bronze og leveres i en speciallavet æske af genbrugstræ fra Dinesen.

Om Legat- og Projektstøtteudvalget for Arkitektur

Legat- og Projektstøtteudvalget for Arkitektur består af Ellen Braae (udvalgsleder), Boris Brorman Jensen, Jens Thomas Arnfred, Kathrin Susanna Gimmel og Mads Bjørn Hansen. 

Udvalget uddeler arbejdslegater, rejselegater og projekttilskud. Derudover administrerer udvalget et recidency, samt uddeler tilskud igennem initiativer såsom Fælledskaber og Boliglaboratorium.

Mangler du mere info?

Statens Kunstfonds pressetelefon: 41 39 38 53

 

Mere