BLAUE BLUME, Tapperiet i Køge. Foto: Sif Mikkelsen.

Her er de nye netværks- og genrespillesteder

Statens Kunstfond har udpeget 14 nye netværks- og genrespillesteder rundt om i landet, der skal sikre et mere varieret koncertudbud i resten af 2021. Samtidig er Vega valgt til at udvikle nye koncertformater inden for livescenen i Danmark. I alt løftes spillestederne med 46 mio. kr. fordelt over de næste fire år.

Pressemeddelelse
28. juni 2021

De 14 nye netværks- og genrespillesteder er:

Huset (Aalborg), Culture Box (København), Turbinen (Randers), Kedelhuset (Silkeborg), Tapperiet (Køge), Jazz i Trekanten (Kolding), Rytmisk Råstof/Spillestedet Harders (Svendborg), Den Rytmiske Limfjordsforbindelse (Himmerland/Jammerbugt), Kulisselageret (Horsens), Loppen (København), Slagelse Musikhus, Kulturmaskinen (Odense), Jazzhus Montmartre (København) og 1000 Fryd (Aalborg)

Udvalgsleder for Projektstøtteudvalget for Musik Emil de Waal siger:

”I Kunstfonden er vi glade for, at vi med de ekstra midler fra Folketinget kan give spillesteder over hele landet et løft. Vi tørster alle efter igen at opleve livemusik, og nu bliver der endnu større mulighed for det i hele Danmark. Støtten falder på et tørt sted, ikke mindst efter corona.

Vega er valgt til at udvikle livescenen med nye fysiske og digitale musikformater og udbrede dem til hele landet. Vi ser frem til at følge udviklingen de kommende fire år, og håber at det vil resultere i samarbejder og nye kunstneriske metoder over hele landet.”

Fakta om de nye netværks- og genrespillesteder

Netværks- og genrespillesteder skal formidle og udvikle det rytmiske musikliv lokalt, regionalt og for genrespillestedernes vedkommende også nationalt og dermed sikre et rigt og varieret koncertudbud i hele landet. Konkret skal ordningen sikre bedre udfoldelsesmuligheder for vækstlag og etablerede kunstnere og desuden sikre bedre samarbejde mellem koncertarrangører. De 14 spillesteder, som nu er udpeget, modtager hver mellem 500.000 og 600.000 kr. for den resterende del af 2021. I slutningen af året udpeges netværks- og spillesteder for perioden 2022-2024.

Ordningen til udvikling og afprøvning af nye formater til livescenen skal sikre, at spillesteder får en mere aktiv rolle i at skabe nye og spændende musikformater og at opgradere produktionen af digitale live-oplevelser. Det skal bl.a. ske ved formidling af viden om nye metoder, distribution af nye koncertformater og nye kunstneriske konstellationer.

Med de to nye ordninger får den danske livescene markant bedre muligheder for at samarbejde, udvikle og afprøve nye formater og arbejdsformer. Det skal bl.a. ske ved at dele viden om nye metoder, distribution af nye koncertformater og nye kunstneriske konstellationer samt ved at give adgang til produktion af digitale koncertformater af høj professionel kvalitet.

Mangler du mere info?

Statens Kunstfonds pressetelefon: 41 39 38 53

Mere