Hæder til arkitektur i samspil med naturen

Statens Kunstfond præmierer i år fire bygningsværker, der på eksemplarisk vis sætter fokus på det danske natur- og kulturlandskab. 

14. oktober 2021

Udvalgsleder for Legat- og Projektstøtteudvalget for Arkitektur Ellen Braae siger:

"Arkitekturen er både noget i sig selv og i kraft af den måde, hvorpå den formår at løfte sine omgivelser frem. Det gælder om noget for årets fire præmierede projekter. De er hver især og på forskellig vis unikke og selvstændige værker. Og samtidig åbner de vores oplevelse af landskabets storhed, dets materialer, historie og foranderlighed." 

Den præmierede arkitektur er:

Fakta

Præmieringsplaketten er udformet af den danske arkitekt og designer Lars Vejen. Foto: Dejan Alankhan

Fakta

Om præmieringer

Kunstfonden præmierer arkitektoniske værker, som har betydet noget særligt for dansk arkitektur, bygningens brugere og lokalmiljøet. Man kan ikke søge om at blive præmieret. 

Med præmieringen følger en præmieringsplakette udformet af den danske arkitekt og designer Lars Vejen. Plaketten er udformet i bruneret bronze og leveres i en speciallavet æske af genbrugstræ fra Dinesen.

Om Legat- og Projektstøtteudvalget for Arkitektur

Legat- og Projektstøtteudvalget for Arkitektur består af Ellen Braae (udvalgsleder), Boris Brorman Jensen, Jens Thomas Arnfred, Kathrin Susanna Gimmel og Mads Bjørn Hansen.

 

Mere