Foto: Zafar Iqbal

"Fantasien synger i hjertet, hvis vi lytter."

 

Forfatter

Tina Sakura

Litteraturtype:

Romaner, billedbøger, billednoveller

Målgruppe:

Børnehave, indskoling, mellemtrin, udskoling

Varighed:

60-120 minutter

Kontaktinfo:

sakurabestle@gmail.com

Et magisk drys

 

Det får I

Altid et dialogbåret foredrag med udgangspunkt i en af Sakuras bøger, som I har valgt, og lidt om det at være forfatter.
Tina Sakura introducerer også meget gerne sine egne arbejdsmetoder i en workshop i forlængelse af foredraget. Her arbejder børnene med flowskrivning kombineret med bevægelse og en guidet drømmerejse (forbundet med værket). På denne måde bæres det kropslige mod med over i det kreative rum. Den indre kritiker får mindre plads. 
 

Det tager I med videre

En oplagt mulighed for at arbejde videre med bøgernes temaer om fx ensomhed og venskab, naturens magi, psykisk og fysisk vold og børns ret til respekt og kærlighed. Om at få overskredet sine grænser og om at tage sin kraft tilbage. Forslag til værker er fx Bogen om Blom, Bette og Bjerg, Hund, Det, der er så mægtigt at det ikke kan være i noget brev, udskoling: Bjørnen. I får også styrket tro på egen kreativ formåen.

 

Om forfatteren

Tina Sakuras historier har ofte et magisk drys, og altid meget på hjerte i et poetisk og nyskabende sprog. Hun er uddannet på Forfatterskolen for Børnelitteratur (2004), hvor hun også underviste i flere år. Er modtager af Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat, Gyldendals Børnebogspris, Blixenprisen og Danmarks Skolebibliotekarers børnebogspris. Hun har stor erfaring med skolebesøg og holder meget af at møde netop dem, der giver bogen liv: læserne.