Foto: Privat

"Forfatterforedrag skal tænde gnisten til læsning og skrivning."

 

Forfatter

Morten Dürr

Litteraturtype:

Romaner, graphic novels, billedbøger og letlæsning

Målgruppe:

Børnehave, indskoling, mellemtrin og udskoling

Varighed:

60 minutter

Kontaktinfo:

mortendurr@me.com

www.mortendurr.com 

Fængende fortællinger

 

Det får I

Er bøger stadig relevante i en tid med digitale medier? Ja, mener Morten Dürr, for bøgerne kan noget helt andet. Han mener, at bøger skal tale til DIG og spejle DINE tanker. Morten Dürr deler ud af sine oplevelser fra barndommen, afslører hvor ideerne kommer fra og slår fast, at ALLE kan skriver historier. Foredraget er, som forfatterskabet, en god blanding af humor og alvor – og undervejs får eleverne rig mulighed for at stille spørgsmål. 

 

Det tager I med videre

Et forfatterforedrag skal tænde gnisten til barnets egen læsning og skrivning, mener Morten Dürr. Vigtigere end sproget er det at erklære, hvad vi har på hjerte. Under foredraget viser han, at tekstens form følger fortællingens ide og tema, ikke omvendt. Morten Dürr inspirerer til aktive og undersøgende valg omkring læsning og skrivning. Hvad vil JEG læse om, hvad har JEG at fortælle? Svaret er ofte overraskende, og det er glæden ved fortællinger.
 

Om forfatteren

Morten Dürr har skrevet en lang række bøger, som spænder over gakket humor til dyb alvor. Fra titler som En lort med tusind ben til Zenobia samt Hviskeleg. Ofte endevender han et tema og en moralsk præmis: Hvordan forholder jeg mig til mobning? Hvad vil det sige at være på flugt fra krig? Forfatterskabet har udløst en lang række priser, såsom Skriverprisen, Ping-prisen, PLCF-prisen m.fl. Hans bøger er oversat til 22 sprog.