Foto: Presse

"Vær monster eller ny pige i klassen! Gennem bøgerne viser jeg, at når du læser, bliver du både en anden og mere dig selv." 

 

Forfatter

Rebecca Bach-Lauritsen

Litteraturtype:

Romaner og illustrerede værker

Målgruppe:

Indskoling, mellemtrin og udskoling

Varighed:

30 minutter - 160 minutter (afhængigt af arrangementets karakter)

Kontaktinfo:

rebeksen@gmail.com

mobil: 53708040 

rebeccabachlauritsen.dk

LÅN ET LIV

 

Det får I

Til indskoling: FIND DIT INDRE MONSTER. Med udgangspunkt i min billedbog Det meget meget MEGET farlige monster laver vi sjove stemmeøvelser for at finde vores indre monster frem, og børnene hjælper mig med at læse bogen højt. 
Til mellemtrin og udskoling: ALLE HAR RET TIL DERES EGEN FORTÆLLING. Med udgangspunkt i Veronika lyder som harmonika og Stykker med himmel, undersøger vi, hvad det vil sige at være hovedperson i sin egen fortælling. 

 

Det tager I med videre

Jeg tror simpelthen, at vi bliver bedre til at leve, når vi læser bøger. Vi læser en sætning, som en anden har skrevet og oplever, at den passer præcist på, hvordan vi selv har det. På den måde mærker vi, at vi ikke er alene, og vi får samtidig en fornemmelse af, hvordan andre mennesker oplever verden. Og så er der jo selve sproget, rytmen, måden ordet ligger i munden på. De rigtige ord i den rigtige rækkefølge kan skabe eksplosioner indeni.  

 

Om forfatteren

Rebecca Bach-Lauritsen var engang et barn, der havde svært ved at holde sig til sandheden, når hun fortalte. Når man er barn, hedder sådan en ”en løgner” – men når man er voksen, kan det heldigvis forvandles til ”forfatter.” Rebecca Bach-Lauritsen har et godt øje til både børn og bøger, der ikke kan puttes i kasser, men som er helt deres egne. Modtager af bl.a. Skriverprisen og nomineret til Kulturministeriets Forfatterpris og Nordisk Råds Litteraturpris.