Portræt af mand
Foto: Frej Rosenstjerne

"Er du en digtsamling, en bold eller en ræv? Hvor skal du hænge?"

 

Digter

Sternberg

Litteraturtype:

Lyrik

Målgruppe:

Udskoling og opefter

Varighed:

Fra 6 minutter til 6 timer

Kontaktinfo:

sternberg@sternbergs.dk
tlf.: 81928010

Metaforik og frihed

 

Det får I

Mit forløb tager afsæt i min egen digterpraksis og har to inspirationskilder: digteren Vagn Steen og kunstneren Jenny Holzer. I Vagn Steens bog Jeg er ingen sammenligner han sig med forskellige ting: en digtsamling, en bold, en ræv etcetera. Vi skriver Jeg er ingen-digte. I 70'erne og begyndelsen af 80'erne hænger Jenny Holzer plakater op på Manhattan. Jeg beder eleverne om at skrive tekster, som kan hænge rundt omkring, og som er en serie. De lærer ved samme lejlighed noget om en ensom, kreativ proces.

 

Det tager I med videre

Eleverne får mødt en digter, hørt smagsprøver fra forfatterskabet og får gennem skriveøvelserne en fornemmelse af hvilke arbejdsgreb, man kan hente fra den verden. De prøver både kollektiv kreativitet og den form for kreativitet, hvor man står helt alene.

 

Om forfatteren

Sternberg har udgivet en del bøger, heraf to med henholdsvis Vagn Remme og Peter Laugesen og en i samarbejde med billedkunstneren Claus Ejner. Hans skriftlige virke har primært to spor: et centrallyrisk/frit og et konceptuelt. Den konceptuelle del af hans oeuvre er en art raritetskabinet, som ideelt set skulle rumme det væsentligste af alt tænkeligt.