Foto: Emil Klitsgaard

"Hvordan skriver man historier til digitale platforme?"

 

Forfatter

Dennis Glintborg

Litteraturtype:

Romaner

Målgruppe:

Udskoling og opefter

Varighed:

45-90 minutter

Kontaktinfo:

dennis@manuskriptskolen.dk

www.dødefisk.dk 

 

 

Digital litteratur

 

Det får I

Med udgangspunkt i romanen, KUN DØDE FISK, fortæller Dennis Glintborg, hvordan man kan skrive en bog med inspiration i fortællestrukturer fra film og spil. KUN DØDE FISK er både udgivet som almindelig papirbog og som app, i en version hvor alle siderne kan blandes, så historien aldrig er den samme. Oplægget kan suppleres af en skriveworkshop, hvor eleverne selv udvikler kreative tekster.

 

Det tager I med videre

Oplægget er tænkt som inspiration til de elever, der hellere vil game og se film, end læse en bog. Med eksempler fra popkulturen vises eksempler på, hvordan computerspil, film og bøger trækker på det samme sproglige fundament og dermed kommer fra samme sted. Der vil også være eksempler på digitale fortællinger, der kan inspirere eleverne til selv at eksperimentere og skrive.

 

Om forfatteren

Dennis Glintborg er uddannet fra Forfatterskolen for Børnelitteratur i 2012. Har derudover arbejdet hos DR B&U og Gyldendal fra 2007 til 2020. Underviser i dag på Manuskriptskolen for Børnefiktion. KUN DØDE FISK udkom på forlaget Jensen & Dalgaard i 2020, og der findes undervisningsmateriale til værket, udviklet af Jan Frydensbjerg, på forlagets hjemmeside.