Foto: Morten Holtum

"Indenfor en overskuelig fremtid, kan vi ret enkelt
træde ind i digitale universer."

 

Forfatter

Sally Altschuler

Litteraturtype:

Romaner, drama, billedbøger

Målgruppe:

Mellemtrin, udskoling

Varighed:

En lektion

Kontaktinfo:

sally@altschuler.dk

Mobil 29 72 54 52 

Sci-fi er nu!

 

Det får I

Arrangementet handler om digitale virkeligheder, både i litteraturen og i cyberspace. Sally Altschuler fortæller om, hvad man kan vente sig i metaverser – digitale universer, hvor man får oplevelser og socialt samvær, der ikke kan skelnes fra virkeligheden. På forhånd sender han temaer, som I kan snakke om og måske bruge ved besøget. Relevant læsning: Psykocyber (1994) og bind et i serien Universe unlimited, som udkommer tidligt forår 2022. 

 

Det tager I med videre

Digitale virkeligheder fylder stadig mere i børn og unges tilværelse. De fleste elever kender Second Life, Minecraft og Fortnite, hvor socialt samvær spiller en afgørende rolle. De er nok det nærmeste, vi kommer et fuldt ud fungerende metavers lige nu. Men fremtiden er lige om hjørnet. Sally Altschuler, som i 1994 skrev Psykocyber, mener, at bøger, der tager forskud på udviklingen, er med til at bidrage til den litterære nysgerrighed.

 

Om forfatteren

Sally Altschuler debuterede med romanen Jordens salt i 1993. Han er lærer, men sprang ud som fuldtidsforfatter i 2000. Han har udgivet omkring 40 titler, billedbøger for de små, romaner for mellemgruppen, ungdomsromaner og skønlitteratur for voksne. Han har altid beskæftiget sig meget med forholdet mellem den digitale og den analoge virkelighed i bøger som Psykocyber og serien Universe unlimited, hvor første bind udkommer i det tidlige forår 2022.